Zobacz pełną wersję : Czy mój wąż oślepł?
Conqueror
10-03-2014, 13:31
Właśnie podałem wężykowi zbożowemu kurczaka i otwożył paszczę i ugryzł sam siebie!!! Moje pytanie czy wzrok mógł mu się popsuć od migawki aparatu?
Od migawki aparatu wydaje mi sie ze nie mogl mu sie popsuc wzrok, jakiego kurczaka dawales swojemu wezowi ? ja daje tylko myszy i male szczury .
Pituophis
10-03-2014, 23:31
Jak to ugryzł sam siebie? Opisz całe zdarzenie jaśniej.
..............???? jeszcze tego to ja nie słyszłem.. słyszałem np. takie plotki że wąż sie zaplątał sam o siebie ale w to nie wierze...
Opisz to dokładnie
Może przechodzi wylinke i nie umie trafic bo nie widzi
Z oślepnięciem to raczej nie powinno mu zaszkodzic błyski lampy
POZDRAWIAM
w moim przypadku jak karmilem kurczakami to waz byl pobudzony ale dokladnie nie mogl namierzyc ofiary nieraz nawet pyskiem przestawial kurczaki :), wydaje mi sie ze poprostu kurczaczki wydaja zbyt malo ciepla
hahah kurczaki zbyt malo ciepla-przecierz kurczaki to male kury, a kury to ptaki a ptaki maja tak wysrobowany metabolizm ze ich temperatura ciala wynosi srednio 40stopni celsjusza, a niezadko wiecej o kilka stopni i to dla nich jest norma tak jak dla nas 36,6!!!!Nie ma roznicy czy jest maly czy duzy, zaden ssak takiej temperatury nie utzrymuje -zstanow sie zanim cos napiszesz!!
Miałem przypadek gdy malutka Epicrates cenchria cenchria w czasie zajadłego polowania na owłosioną myszkę, złapała się za własny tułów tuż za głową. Jej ząbki trwale zaczepiły się o skórę i nie potrafiła się samodzielnie uwolnić.
Konieczna była moja zdecydowana interwencja - odczepianie pyska z ciała węża.
Tak więc takie i inne historie się zdażają. Nie wszystkie kończą się szczęśliwie...
To i u mnie był numer, że tajwan usiłował się połknąć w poprzek, a Kathy Love ma na stronie zdjęcie zbożówki, która połyka swój ogon.
możesz podać link do tej stronki? chętnie to zobaczę :)
http://www.corn-utopia.com/Corn%20Utopia%20on%20the%20Web/Photo%20&%20Image%20Stockpile%20-%20CornUtopia/WEB%20-%20cannibal%20corn