Zobacz pełną wersję : Zlapałem weża :)
Z gory mowie ze kocham weze :)
Żmijka zygzakowata dł. 1,5m.
Złapalem ja w domku dla kozy :)
Pytanko brzmi: Moge juz ja wywiezc gdzies z dala od domu i zostawic na polu czy istnieje w polsce cos takiego jak w innych krajach ze pobieraja jad do surowicy czy cus takiego??? i czy by potrzebowali np. dorosla sztuke :)
Czekam na szybkie info bo zmijka siedzi w wiaderku i czeka.
Jak nie bedzie odp w ciagu godzinki to ja wywioze co by sie nie meczyla :)
Pzdr.
robert.p.
18-02-2014, 07:47
Wywiez i wypusc,to najlepsze rozwiązanie
KaMiL_15
18-02-2014, 07:47
najlepiej wypusc gdzies daleko, aby juz nigdy nie spotKAŁA człowieka. 1,5 metra to duzoo i na bank samica. samce maja do metra. uwazaj bo potrafia byc szybkie :D:D:D wiem bo mialem podobna przygode
Obywatel_Snejk
18-02-2014, 07:50
1,5 m?????????????????????????????? jeeeezu zrob jej zdjecie z czyms do porownania wielkosci i zamiesc fote.plz!
Fote zrobilem :) ale jutro zamieszcze bo kabelek mam w pracy :)
Oczy drobiu
18-02-2014, 08:03
stawiam na zaskrońca;)
Jakim cudem znalazłeś żmije zygzakowatą która miała 1,5m ??? nawet samica takich rozmiarów nie osiąga
jakoś mi się nie chce w to wierzyć. Zmierzyłeś ją ?? może to był zaskroniec bo taki rozmiar to fenomen
Na maxa 1.5m przeciez mierzyc jej nie mierzylem a moglem sie nawet pomyslic przeciez to chyba normalne co nie? :)
No to ja się pochwale tym, co udało mi się sfotografować w zeszłym roku
Vipera berus nieosiągają takich rozmiarów nawet na sterydach i "power feeding" :]
lomax całkiem przyzwoity zaskroniec :]
psycho997
18-02-2014, 13:55
zgadzam sie z Goblinem widzialem juz nasza Polska zmije ze 40 razy jak nie lepiej i musze Ci powiedzec ze jeszcze nigdy takiej duzej nie widzialem:/ ale moze fajnego zaskronca zlapales:D:D
Ja takiego zlapalem jak poszedlem na ryby ;> Dziewczyna bardzo sie ucieszyla, jak wrocilem do niej po 15 minutach od wyjscia bez wedek i z wezem w reku ;>
Każdy mógł się pomylić zwłaszcza że z jadowitymi trzeba się obchodzić ostrożnie
Zachowaj ostrożność w pozbywaniu się jej
Hehehehe cos mi tu gruuuba sciema smierdzi.....zmija 1,5 metra....i wypuszczenie jej gdzies daleko....cala operacja z pisaniem na forum etc. w 16 minut:)?
Pozdrawiam!
Hahaha dobra rozgryzliscie mnie :) ogolnie cala sytuacja zaistniala tylko ze w inny sposob: Zmijke zlapala moja mama :) powiedziala przez telefon wielka i wogule 1.5m :) a ze nie chcialo mi sie tego dokladnie opisywac to skrocilem :)
Jak wrocilem do domu to zmijka to byla ;) Ladnie syczala ;) ale miala na oko jakies 80cm ;P
Uwierzylem mamie ;) bo jakby tu nie wierzyc ;) a ze mama w panice powiedziala ze 1.5 to trudno ;P
wypuscilem ja a pozniej musialem gonic kota bo ten na nia czatowal ;P
Pzdr ;>
boshhhh Stary nie wałuj nas bo prawie łynkneliśmy hehehehe ;)
pozdrawiam ;d
Obywatel_Snejk
19-02-2014, 04:26
ale jak masz fote to i tak zarzuc
fote mam tylko zamulilem i nie wzialem aparatu do pracy :) jutro ja tu wcisne :-)
http://www.makor.pl/~maxio/Foto0001.jpg
http://www.makor.pl/~maxio/Foto0002.jpg
Coraz więcej kryminałów na forum:D
Czibi Pułtusk
27-02-2014, 04:32
Wypuść ja zanim cie zaatakuje. tylko ostrożnie !!!!!!!
Conqueror
27-02-2014, 12:21
Czibi Pułtusk: ale masz refleks!!!