Zobacz pełną wersję : regius ALBINO !!!
witam,znalazlem na niemieckiej stronie zdjecie Pytona krolewskiego ALBINO !!!
za 6000.00 euro !!!
I co w tym takiego podniecającego ??
Cóż za szokujące odkrycie...
Sam albino jak albino, ale cena...
No cena normalna.........
Mi sie wydaje,ze jak na rynek europejski troszke wygórowana jeśli to jest młody osobnik a jesli dorosla samica itp to normalna.
może sprawie sobie parke het na albino w tym roku a jak nie to na pewno w przyszłym :)
do czego to doszło..."cena normalna" nie no fajnie, przeciez to tylko jakieś 36 tysięcy zeta, co to jest? za to można kupić tylko 5 letnią octavie
Cena normalna jak za takiego węża troszke trzeba pomyslec czasem.
wiem, ale dla mnie to nonsens płacić tyle za węża, co innego gdyby planowało się hodowle, w tedy przynajmniej zwróciłoby się to w jakimś stopniu
cena jest wygurowana ceny w europie to 3.000 euro
w takim razie to moze jest cena za blizniaki:)
tango są odmiany regiusów które kosztują 75.000.000 $ ...
więc niemów że to jest duzo :]
A są tez takowe których nie ma w cennikach bo sa nor for sale ze względu naprzykład,ze sa tylko 2 lub 3 sztuki na świecie.
Python regius Firebell para 100 000$ u Boba Calrka - za tyle masz w Polsce 3-4 letnie Porsche 911 Carrera ;)
chodziło mi o 75.000 (tysięcy) nie 75.000.000 (milionów) :) namnozyło sie tych zer :D
koledzy z Czech het na albino sprzedają po 700/800E para więc cena nie jest jakaś bardzo wysoka (jak dla kogo :P) :)
Biber, a te hety na albino z Czech to 100%het.? możesz podać źródło?
czy to http://www.albinosnakes.cz ? oni raczej zapowiadają coś na 2005 dopiero.
Para 100%het na albino, od hodowcy w Europie, to wydatek minimum 1000EUR.
Evoker - miałem kontakt z gościem z Czech i on właśnie sprzedawał te hety (100%) po 750E (podrosnięte, możliwe że kupil gdzieś wcześniej ale zrezygnował z hodowli i chciał się ich pozbyć) para ale to było w zeszłym roku a kontakt straciłem a węże zostały sprzedane :( jakbym miał wtedy kase to pewnie były by moje :) w tym roku spodziewane są właśnie te hety na albinosnakes.cz i może tam bym kupił jak kasa będzie. Narazie chciałbym sprowdzić jakieś Proven Breder z Niemiec :)
Moja rada - hety TYLKO bezpośrednio od hodowców i to zaufanych/zweryfikowanych! Zawsze z pierwszej ręki!
Jeżeli ktoś odsprzedaje hety za atrakcyjną cenę można być podejżliwym:
1) nie udaje się rozmnożyć - bezpłodne? 'niekompatybilne'?
2) hety50%,66%,100% - pośrednik może tu nieuczciwie manipulować
3) dodatkowa możliwośc nieuczciwości to np. xx% het a drugi osobnik normal
4) ...
Evoker- zgadza się :) ale kontakt ten miałem od Jaroslava (chyba tak się nazywa :P) z albinosnakes i myśle że był to gość OK ale moge się mylić :]
no to ja was "podniece"(bez zbednych dwuznaczych uwag)jeszcze bardziej - tu macie regiusa za 75.000$ http://www.prehistoricpets.com/pythons.aspx?subcat=1
jesli ktos takiego kupi niech da mi znac:). obejrze go sobie:)
Jeśli ktoś takiego kupi to gwarantuję ci, że nie da znać nikomu:)
pewnie tak, tylko zartowalem. Tez bym sie bal rozpowiadac:) a jesli by doszlo do rozmnozenia to bym ochrone wynaja jak mialbym sie spotkac z kim w sprawie sprzedazy.