Zobacz pełną wersję : SUKCES
Szmitias
24-10-2013, 09:44
Pamietacie pisałem kiedyś ze rodzice mi nie pozwalają na węża i jednak udało mi ich sie namówić ..... Oczywiście powiedziałem ze bede karmił go mrożąkami . jednak nie to jest najważniejsze .... Teraz myśle o tym Jakie mu stworzyć warunki .... z czego podłoże i tak dalej chce mieć młodego constrictora słyszałem ze są łatwe w oswojeniu i wogóle powiedzcie jakie jest idealne dla niego terrarium .... I jakiej wielkości myszamie go karmić . Czekam na młode z Biofila .... Mają być w lutym wiec wiecie troche czasu mam .... błagam udzielcie mi istotnuch informacji o Hodowli Boasków !!!!!!!!
Za wszelkie informacje dziękuje !!!!
"Nawet najdłuższa podróż zaczyna sie od pierwszego kroku"
Dla samca na pare lkat wystarczy terra 100 x 80 x 100 (dł x szer x wys) młode boa takie po 60cm z łatwością wcinaja dosyć duże myszy... takie 2-3 miesięczne...
Szmitias
24-10-2013, 10:04
A samica rośnie szybciej i Goblin moze sie dogadamy co do tego Boaska twojego ????????????
Jak masz jakieś ciekawe odmiany barwne zbozówek albo inne ciekawe gady to możesz zagadać na GG 2759773
dla samicy mysle że odpowiednie będzie takie koło 140 x 100 x 140 na troche latek :]
Rhodan2000
24-10-2013, 12:13
Witam w "Klubie":))))))))
Podloze, beda najrozniejsze opcje, Ja jednak polecam "Repti Bark" to rozdrobniona kora Pinii, oczywiscie mozesz uzyc zamiast Pinii inne drzewo iglaste, dlaczego?
bo po pierwsze dobrze zachowuje wilgotnosc, a roztocza zbytnio sie nie kwapia do rozwoju na takim podlozu, kokos moze byc, ale moim zdaniem za drogi, a torf (zwykly) sprzyja rozwojowi grzybicy, ideal bylby torf pochodzacy z Florydy, ale kto moglby to zaplacic...
Szmitias
24-10-2013, 12:25
I jeszcze jakieś zalecenia wskazówki ????????? i inne rzeczy .... ????
Rhodan2000
24-10-2013, 12:40
Przede wszystkim cierpliwosc, i "nie byc nachalnym" pozwol wezowi zapoznac sie z terrarium, niech sie czuje bezpieczny, wyjmuj go wtedy, gdy naprawde musisz, pamietaj, ze po karmieniu, waz moze uznac Twoja reke za pokarm, wtedy zlapie Ciebie, i bedzie to niezbyt mile, . Wilgotnosc ok 75 procent, temperatura dzien okolo (32 lokalnie)30 stopni noc o 3 stopnie mniej
Powodzenia
PS
Terrarium musi byc naprawde duze, to zwierze moze osiagnac pokazne rozmiary...
ale rosnie stosunkowo wolno, wymiary terra znajdziesz w sieci..
polecam "opisy gatunków" informacje tam znajdujące się spokojnie Ci wystarczą na początek :)