Zobacz pełną wersję : problem ze zbożuwką
Kord1991
14-10-2013, 13:05
Kupiłem niedawno młodą zbozuwkę ( 30cm ) nie przyjżałem się jej dobrze w domu zauwarzyłem ze ma jakieś malutkie robaczki pod łuskami i wogule nie chce jeść raz zjadł jednego malego oseska ale po 5min zwymiotował go pomocy :((((
Roztocza....
P.S:zbozÓWka....!! ów...ów...ów.... :]
micgekon
14-10-2013, 13:11
O dawno kolega się nie odzywał. A robaczki no cóż jak większe i pod łuskami może to kleszcze jak mniejsze i się ruszają pewnie roztocza. Pokaż go wetowi i będziesz miał wszystko jasne.
ironkapela
14-10-2013, 13:48
jakie warunki masz w terra??
Człowieku!!! Jaki z Ciebie terrarysta jak nawet robisz błędy w nazwie zwojego zwierzaka!!! I nawet zasaz polskiego nie znasz!!! Zbożówka!!! Przed "w" pisze się "ó". Wyjątki to skuwka i zasuwka!!!! To to wszystko! Czy to na prawde takie trudne???!!!
Tyre uprzedziłes mnie nie wiem wlasnie jak mozna zrobic taki blad przeciez to nie pasuje wizualnie :)
TylerPL wiesz że zasad pisze się przez d a nie przez z :/ więc niepouczaj innych:]
To jest literówka, a nie błąd orotgraficzny!!!
A jeszcze dodam że pełna nazwa jest wąż zbożowy, a więc jeszcze sie wymnienia na o!!!
^_^ jemu tez się pomyliło:] niewarto odrazu najeżdzać za taki błądzik:] poprostu się na lekcjach nie uważało:)
micgekon
15-10-2013, 13:29
Kord napisz jak tam twoje plany "karłowacenia węży" masz już jakieś wyniki w tej materii???
to jak tam z tym molurusem w słoiku?
Kord1991
16-10-2013, 09:53
Moje plany z karłowaceniem węży są coraz realniejsze moja zborzuwka już ma
1.5 roku i ma 25cm ;) dobry jestem co powiem wam jak to zrobiłem trzymam go w słoiku i raz na 4miesiące karmie.
( oczywiście to zart nie bieszcie tego na serio bo znowu bede musiał nie pokazywać sie rok ale i tak to nic niezmieniło dalej pamietącie mojego słynnego posta)
a i suchajcie robie błedy i bede je robił bo jestem dyslektykiem i jak ktoś wspomniał nie było mnie na paru lekcjach polskiego np dzisiaj...
aaa i powiedzcie mi dlaczego wogule niema nigdy ludzi na czacie????
A jast jakiś czas? (ja to na serio mówie). A co do dyslekcjii to chodziż na przyszłość staraj się nie robić błędów w tematach Nowych Tematów... Proszę...