Zobacz pełną wersję : Jaka woda dla węża
Zastanawiam sie , czy zamiast wody wodociągowej mozna dla węza do baseniku wlewac wode destylowaną ??
ironkapela
13-10-2013, 03:51
Ja uzywam zwyklej "kranowki", wydaje mi sie ze chyba nie ma roznicy jaka wode bedziesz uzywal, wazne zeby byla ciepla i czysta :)))
Pozdro
Nie wlewaj destykowanej!!! To jest woda całkowicie odmineralizowana!!! Przez co jak się ją pije (człowiek) to "wyciąga" z Twojego organizmu wszystko minerały i mikroelementy! Broń Boże jej nie dawaj wężowi! Jak chcesz to używaj jej do żelazka. Ja wężowi wlałem kranówke. A jak nie chcesz chlorowanej to możesz jakąś mineralke ze sklepu. (ja u siebie nie mam chlorowanej, dlatego ja stosuje)
Pozdrawiam
absolutnie nie dawaj wody destylowanej, mineralnej też nie polecam.
Kranówka odstana lub przegotowana, ale lepiej odstana.
pozdrawiam
ja daje zwykłą niegazowaną mineralke arctica :D
czasem naleje mu limitowanej niebieskiej Pepsi (joke :D)
Hehe... A teraz wyszła jakaś nowa chyba z posmakiem cynamonu... :) Może tej spróbujesz... :D
Od lat leje wężykom źródlaną, " Żywiecki Zdrój"
Ja tam niestety za bardzo cashu tudzież możliwości nie mam żeby dawać jakieś źródlane i inne pierdoły toteż biorę po prostu zwykłą kranówę leję do dużego garnka, gotuję, potem odstawiam żeby sotygła i wlewam do baniaka 5-litorwego (po jakieś mineralnej).