Zobacz pełną wersję : ivermektyna
Witam gdzie można dostać ten środek. A może macie inne sposoby na roztocza bo to takie białe małe łażace nie skaczace to chyba roztocza. Tak mi sie wydaje i robi sie tego coraz wiecej. A czy ta ivermektyna zabije też karaluchy bo to głównie w ich terrarium to badziewie sie zalęgło :|
To raczej skoczogonki są, nie roztocza. Masz pewnie jakiś syf w terra.
Roztocza są czerwone lub czarne i łażą po wężu, zresztą wyszukiwarka wszystko ci powie.
stary jak wygadaja skoczogonki to wiem taki glizdowate skaczace a to jest takie małe białe coś wygladem make przypomina z ta różnica że sie rusza i jest troszeczke wieksze niż pojedyńczy kryształek maki. Skoczogonki to nie sa napewno
ivermektyna jest silnym środkiem i musisz uważać!!!!!
Dobra już wiem żę mam jej nie stosować ale powiedzcie mi skad sie ja bierze bo takie było pytanie i co to jest za robactwo jeśli nie roztocza i nie skoczogonki to co ?? białe małe łażace nie skaczace wygladem przypomina hm kurz czy mąke z ta różnica że sie rusza :|
Tez mialem te biale. Pojawily mi sie jednoczesnie z czarnymi i czerwonymi. Myslalem ze to tez roztocza tylko moze jakies bardzo mlode i dlatego biale. Tak naprawde nie uzyskalem na forum odpowiedzi co to takiego a jezeli juz to ze niby roztocza. Ale mniejsza z tym, wytepilem wszystkie 3 rodzaje ivermektyna. Aaaa dostalem ja od weterynaza :) Kazdy wet to powinien miec.
ivermektyna to świetny lek!!! Stosowałem w hodowli i jestem zadowolony z leku-- bardzo skuteczna.Eliminuje nieproszonych gosci w terrarium.Lek można bezpiecznie używać (w odpowiednich ilosciach) wyłacznie w terra z kergowcami!!!!! A jak go dostać??? To proste wystarczy odwiedzić weterynarza
przemon13
09-10-2013, 08:56
albo w biofilu