Zobacz pełną wersję : boasek i jajka
węże chińskie podobno bardzo lubią jajka przepiórcze. zastanawiam się, czy tak samo jest z boaskami. próbwał może ktoś z was tego?? z góry dzięki za info. :) pozdrawkiam
Szczerze w to bardzo bardzo wątpie...
Marcin .P
27-09-2013, 17:14
możesz sprudować ale wątpie że by ruszył:(
Ja próbowałem podawać jaja kurze, ale nie chciały ich jeść.
wątpie żeby je zjadł... a jak by sie jeszcze próbował wokół nich owinąć to by bieda była :D
boa teczowy mi kilka jajek przepiorczych zjadl
a constrictorka jeszcze nie probowalem dawac
Ja tam się nie znam na tego typu pokarmach ale mi się wydaje że boasek, ponieważ (jak sama nazwa wsakzuje) jest dusicielem, raczej preferuje karmę która ucieka (albo przynajmniej się rusza), można ją trochę podusić oraz ma jakiś zwierzakowaty zapach.
nie zjadł jajka :(, ale mogło być to spowodowane tym, że niedawno zjadł chomika. spróbuję jeszcze raz jak już zgłodnieje i wtedy napiszę, czy zjadł.
Grażynka
28-09-2013, 17:15
chinczyki na serio jedza jaja??
chińczyki mojego kolegi podobno "zabijają się" za nimi. nie wiem, czy to prawda, ale zawsze warto spróbować. biorąc to na zdrowy rozsądek, to bardzo możliwe, bo przecież t węże nadrzewne. jak jedzą ptaki i pisklaki, to prawdopodobnie jajka też. pozdrawiam.
dokładnie... chinole to węże nadrzewne i jedzą jaja... :)