Zobacz pełną wersję : ponczosznik HELP
czy to mozliwe by w ciagu 4 tygodni moj ponczoch znowu przechodzil wilinijke?? bo znowu ma matowe oczy a tak bylo 2 dni przed ostatnia wylinijka ???????????????
jasne ............moje przechodza dokladnie co miesiac
Psalmopoeus
27-09-2013, 10:02
Ja mam już chyba dorosłego pończosznika i co ok 3-4 miesiące przechodzi:P a młodsze to co miesiąc powinny przechodzić.
no to luz ale i tak mnie kiedys ten smrod do zawalu doprowadzi:D
przemon13
28-09-2013, 12:49
im częściej linieje tym lepiej, znaczy, że je dobrze karmisz
majusia10
28-09-2013, 19:11
smrod?
wlasnie jaki smrod???
ja mam dwa,ale nikt i nic nie wydziela zadnego zapachu.......czasami przy braniu na rece zdarzy sie malutka kupka,czy o to ci chodzi???
smrod to jego imie kupke tez mi pare razy strzelil na kere:D ale to nie znaczylo ze cokolwiek wydziela
Jak za szybko rośnie to tez nic dobrego nie wróży.
P.
olimpia1400
29-09-2013, 17:15
dlaczego Piotrze???? dlaczego nic dobrego???
Za szybko rośnie znaczy za dużo karmiony, za szybka przemiana materii, niektóre narządy nie nadążają za przyrostem masy ciała, życie może piękniejsze ale dużo krótsze.
Przynajmniej z takim wywodem spotkałem sie przy okazji podobnego problemu u żółwi ale myślę, że można go odnieść do wszelkich gadów i zwierząt w ogóle.
P.
olimpia1400
04-10-2013, 12:23
cougar mówi o 4 tygodniach... czyli to miesiac przeciez, a na temat zbożóweczek nikt nie krzyczy, że nie powinny liniec tak czesto... wydaje mi sie ze u tak małego weza to jeszcze jest dopuszczalne :)
moj samczyk ponczosznik wlasnie wylinial po 2 tygodniach.........sama sie dziwie,ze tak szybko,ale nie mam nic przeciw skoro uwazal,ze musi..........hehehe
dobra dobra maka :D nie takiego malego mama i tata go karmilem teraz musze kolegow do domu zapraszac:P a tak wogole to jak to z nimi jest bo jednego nie czaje przeciez w naturze czyli na wolnosci nie maja terminarzu obiadowego wcinaja kiedy im cos do pyska wpadnie jak nie robaczek to zabunia lub ssaczek:D i jakos soie cool zyja