Zobacz pełną wersję : Boa Dusiciel nie chce jeść !!!
Elo jesztem na tym forum pierwszy raz głównie spędzałem czar ja pajęczakach kiedyś kupilem sobie pończosznika ale wiedziałem co i jak i zbytnio mi sie nie podobał chciałem mieć tylko węża a nie miałem pieniędzy pewnego dnia zdarzyla sie okazja ze w zoologicznym był Boa dusiciel bardzo mi sie podobał a mogłem sie zamienić za pończosznika i troche dopłaciłem przedwczoraj zrobił u mnie wilinke już to była jego 2 i chciałem żeby sie najadł a on nie chce jeść nie iwem o co chodzi czy tak jak z pajakami musi poczekać pare tygodni a może dni po wilince czy może mu coś dolega prosze o jak najszybszą odpowiedź .
Z góry dzięki
Pozdro plu
Hmmmm węze niemuszą czekać ;-) może narazie niejest głodny napisz kiedy ostatnio jadł i co, ile ma cm , jakie ma wielkie terrarium , jaką temp, wilgotność....
Jadł ponad tydzień temu trzy myszy przed wylinką ok długość węża ponad 50 cm terrarium wymiary 40-30-30 Dł,szer,wys temperatura 25-24 wilgotność nie wiem dużo paruje .
Hmmmm zjadł 3 myszy naraz ?? dorosłe młode ?? terrarium troche małe temp.styknie ale pod promiennikiem powinna byc odpowiednio wyższa ok.32 stopni
Chyba nie byłeś przygotowany na przyjęcie Boaska do siebie... temp za nisk..... musisz znać wilgotność (higrometr), wąż może potrzebować czasu na aklimatyzacje w nowym terrarium.... poczekaj troche a później daj mu jakąś małą mysz może :]
POZDRAWIAM!
Biber Hmmmm no może i lepiej jest poczekac...... no ja wczoraj kupiłem Boasa 55cm dałem mu odrazu osseska szcfzurego i zjadł dzisiaj jeszcze wciągnął dorosłą mysz ;-)
Marcin .P
18-08-2013, 14:38
ja bym radził poczekac jak jadł 3 szt tydzień temu to mu styknie jeszcze na 1 tydzień :d nie masz się co martwić poczekaj :D może też się jeszcze nie zaaklimatyzował wkońcu nie każdy wąż jest taki jak piszą w książkach czy w opisach poprostu każdy ma swój charakter jeden zje odrazu a inny potrzebuje czasu :D