PDA

Zobacz pełną wersję : zbozowka czy lancetoglow mleczny

rick
07-08-2013, 16:05
Mam duzy problem zastanawiam sie nad kupnem weza stoje przed wyborem albo zbozowka albo mleczny nieznam sie zabardzo na wezach choduje tylko jaszczurki,chcialbym weza ktorego bedzie widac i przyzwyczaji sie do tego zeby brac go na rece jak duze ma byc akwarium i jaki wystroj ,jakie trzeba oswietlenie czy wystarcza zarowki grzewcze czy trzeba zakladac swietlowki uvb jak tak to jakie bardzo prosze o odpowiedz

maka
08-08-2013, 01:36
zbozowka...........
mleczne sie chowaja i sa bardziej plochliwe,potrafia ugrysc..........
a co do wymagan to sobie przejzyj opisy,bo ja hoduje ponczochy i nie zabardzo pamietam wymagania tych dwoch wezy............
mleczne sa bardziej barwne,ale chyba nie tosie liczy...jeszcze sa sliczne i spokojne weze mahoniowe,nie rosna duze,wiec wymagaja nieco mniejszego terra jak zbozowka...........ale odsylam do opisow

Grochu
08-08-2013, 12:55
jak chcesz widzieć węża, to polecam zdecydowanie zbożówkę. mleczne się bardziej chowają.

alig_
10-08-2013, 02:40
ta zbozówki rulezzzzzzzz ja mam troche długo sie chowała ale teraz jest luxxxx ale to tak z kazdymi wiec PZDR i bierz zbożówke

xav_setherial
10-08-2013, 18:45
uvb jest wymagane dla jaszczurek, ponieważ zapobiega krzywicy, natomiast u węży nie jest konieczne z uwagi na fakt, iż skóra węży przepuszcza zaledwie 1 % promieniowania uv.

xav

Karla
13-08-2013, 04:20
maka napisał(a):

> zbozowka...........

Zbożówka......... jest wężem nocnym. Będzie go widać, oczywiście. Wieczorem. I może trochę rano, jak wstaniesz o świcie.

Natomiast z węży, które cały dzień wylegują się "na słońcu" polecam amurskie i smugowe. Jako młode mogą się trochę chować, ale jak już nabiorą pewności siebie (ostrożność młodych jest naturalna), to je widać na okrągło. Nawet interesują się, kto im do chaty zagląda :)

pozdrawiam, Karla

maka
13-08-2013, 05:37
Karla ......a widziałaś dobrze tytuł posta???
jest pytanie: zbożówka czy mleczny?....wiec z tych dwoch węży- to lepiej bedzie widac zbozówke,bo mleczne się bardziej chowaja po kątach.....wiec chyba odpowiedz była na temat..................

Karla
13-08-2013, 06:51
Ech, no dobrze, dla wolniej myślących jeszcze raz:

Jeśli chciałbyś węża, którego będzie widać w dzień, to ani zbożówka ani mleczny.

pozdrawiam, Karla

Karla
13-08-2013, 06:51
W takim razie jaki gatunek byś polecała?

Karla
13-08-2013, 06:53
> W takim razie jaki gatunek byś polecała?

Węża smugowego lub amurskiego. Starsze osobniki są aktywne w dzień i wylegują się pod żarówką

pozdrawiam, Karla

42d3e78f26a4b20d412==