PDA

Zobacz pełną wersję : WYLINKA BOASA

michał antoniak
07-08-2013, 15:27
Cześć mam boasa dusiciela jeszcze mały, ma jakieś 50 cm. Jest przed wylinką i już mu oczy się ładne zrobiły a teraz tylko czekam aż zżuci skurę. A wiec niby wąż [przed wylinką powinien posiedzieć w wodzie żeby zżucić skure ale on tak niechce zabardzo siedziec w tej wodzie neiwm czy ma zagłeboką tą wodę czy co bo wogóle niechce w niej siedziec i nieiwm co mam robić. Mam jeszcze nerodie facjate to ona prawie caly czas w wodzie no a boas niechce. I teraz niewiem czy mam boasa s[pryskiwać woda czy co mam robić żeby mu ta skura dobrze zeszła. Bo z nerodią nei mam problemu a boasa mam pierwszy raz przed wylinką. Co mam zzrobić????????? DZIEKI!!!

Marcin .P
07-08-2013, 16:15
nie każdy wąż musi siedzieć przed wyliną w basenie!! może masz dużą wilgotnośc i mu nie tżeba się kąpać:D
ja mam 4 x boa i zaden przed wyliną a co tam wylinka nigdy nie wchodzi do basenu i wylinki mają regularnie :d

nie martw się no chyba że już nie ma wylinki po 14 dniach od zejścia mętnych oczu!!:)
ale tu jeszcze za wcześnie :D

Fryzjer
07-08-2013, 16:16
jesli masz dobrą wilgotność w terrarium boasek wcale nie musi lezec w wodzie moje zadko jak byly male wchodzily do basenu wiec sie nie przejmuj jesli masz dobra wilgotnosc.

DEXiu
08-08-2013, 08:38
Co do praktycznego aspektu wchodzenia do basenu to przedmówcy już powiedzieli. Ja tylko dopowiem że woda raczej nie jest za głęboka. Optymalnie powinno być tyle wody w basenie żeby wężyk mógł się calutki zanurzyć (czyli absolutnym minimum będzie tyle wody ile wynosi grubość węża) natomiast nie powinno być jej więcej niż tyle żeby wężyk mógł leżąc na dnie wystawić łebka nad wodę (czyli maksimum jakieś 1/3 - 1/2 długości ciała)

michał antoniak
08-08-2013, 08:51
dzięki

42d3e78f26a4b20d412==