Zobacz pełną wersję : Wężyki
witam
mam pytanko :)
Chciałbym założyc małą hodowlę wężyków.
Chciałbym, zeby były one efektowne wizualnie.
co proponujecie na początek .
Mile widziany w miarę tani koszt założenia hodowli
Azzurreeuss
29-07-2013, 13:15
BOA constrictor bardzo efektowny wizualnie ;)) i niedrogi,
tani koszt załozenia hodowli - radze nie myslec tymi kategoriami bo zeby hodowla była udana a weze czuly sie dobrze czeba wszystko zrobic porzadnie,
wiec wybieraj zwierzeta ktorym bedziesz mógł zapewnic optymalne warunki i nie zbankrutujesz przez nie. ( może zbożóweczki)
Pozdrawiam
Boa na początek ? w sumie czemu nie ale kolega pyta o wężyki. Ja bym proponował na początek jakieś pończoszniki, zbożówki. nie zaduże wymagania nie wielkie i nie za drogie.
Pozdro!!!!!!!!!!
no dzięki :)
a z jakim kosztem muszę się liczyć przy zakładaniu terrarium.
Co ile kosztuje i gdzie co mozna taniej kupic :D
Azzurreeuss
29-07-2013, 13:32
cena terrarium zelezy od jego wielkosci, i materiału z jakiego jest zrobione. Wycene terrarium zrobia ci osoby które je robia:D daj oferte do dzialu kupie, napewno sie ktos znajdzie;))
ps. boa są duzo bardziej fajniejsiejsze od zbożówek i pończoszników;)
Pozdrawiam
Hyh z takim podejściem do sprawy to niemasz co jechac na dlugą mete z terrarystyką ..... to jest jakby niepatrzec jednak frogie hobby :] a przy tym jak ty patrzysz zeby kupić jak najtaniej to jest kiepsko bo lepiej kupić cos drożej i żeby zwierzak miał dobre warunki nish cos taniego i zeby się w tym źle czuł :]
taaa oczywiście ale jakk mozna kupic to samo gdzieś indziej taniej to po co przepłacaćGoblin napisał(a):
> Hyh z takim podejściem do sprawy to niemasz co jechac na dlugą
> mete z terrarystyką ..... to jest jakby niepatrzec jednak
> frogie hobby :] a przy tym jak ty patrzysz zeby kupić jak
> najtaniej to jest kiepsko bo lepiej kupić cos drożej i żeby
> zwierzak miał dobre warunki nish cos taniego i zeby się w tym
> źle czuł :]
Hehe no tak tylko niezawsze jest pewnośc czy to tańsze jest tak samo dobre :]
tak ale skoro marka ta sama producent tensam a cena inna :)
popatrz sobie na ceny Np. aparatów cyfrowych w sklepach komp.
porównaj ceny tych samych modeli i zobaczysz jaka jest różnica.
Na sprzęcie terrarystycznym sie nie znam więc ne wiem cy jest taka sama sytucacja
No zapewne jest taka sama sytuacja i zapewne gdzies sa troszke tańsze te same rzeczy które gdzies są droższe :]
no i o to chodzi :D :))))))))))
tak więc.... gdzie?? :D
lepiej kupić gdzies w sklepie czy w necie jest taniej?
jak wy kupujecie?
xav_setherial
29-07-2013, 16:46
Poczytaj sobie informacje na tej stronie
http://snakes.pl/index_terra.html
Du Som Hatter Gud
jasne że można coś kupić wiele taniej np. terrarium z sówanymi dżwiami w sklepie jest jakieś 100 jak nie więcej % droższe niż byś takie samo zamówił bespośrednio u szklaża!!!!!!!!!!!!!!!!! większość sklepów zdziera jak tylko sie da!! t5aksze inne żeczy moga być tańsze niż w sklepach. Wszystko tanio można kupić na giełdzie zoologicznej w Łodzi, albo od innego terrarysty.
Pozdro!!!
a weze krolewskie (mleczne)???....sa przesliczne!!!.....nie rosna duze.....
wiec na terra wiele nie wydasz,bo wielgasnych nie potrzeba........
albo ponczoszniki (takiem mam i polecam)......no i zbozowka--wiele odmian barwnych
Co do węży - polecam na poczatek ( jesli chcesz spokojnego, niegryzącego ) mahoniowego , a jesli chcesz trochę żywszego to zbozowego. Co do terarium. Zalezy gdzie kupujesz. Ja kupiłam swoje w Koronie za 140, a takie samie w Carefourze kosztuje 190. także musisz pochodzić i pooglądać. jeśli chcesz kupić tanio węża polecam Ci stronę www.biofil.pl , są tam tanie zwierzaki, ale nie zawsze dostępne. pozdrawiam serdecznie !