Zobacz pełną wersję : Ivomec - Ivermektyna
Ile kosztuje ten preparat ? :-)
Z tego co słyszałem ok. 5 zł/1 ml
Ja brałem u weterynarza bodajze... 40 albo 50 ml za 30 zł jeśli dobrze pamiętam...
a do czego się używa tego preparatu, bo ja go używałem chyba w innym, ale nie powiem w jakim ;) ale trza powiedzieć że skuteczny bardzo
e coś mi świta, czy to nie było na roztocza?? jeżeli tak, to nie byłem tak daleki od właściwego zastosowania
Tak, Ivomec'a używa się do zwalczania roztoczy. U mnie się sprawdził, wkońcu pozbyłem się roztoczy u mojego pytona :) Środek nie jest szkodliwy dla samego zwierzęcia (oczywiscie nie mozna podawac tego do wody!) dlatego polecam wszystkim, którzy mają podobne problemy z roztoczami.
Azzurreeuss
23-07-2013, 08:51
On załatwia wszelkie dziadostwo w terrarium,
zdezintegrował roztocza i kleszcze u mojej pięknej boa;P
Ivermektyna rulezzz
Pozdro
Witam, jeżeli chodzi o IVOMEC to jestem niestety akurat w temacie bo właśnie walcze z roztoczami u swoich pupili. Zdecydowanie zalecam przejść się z gadzinką do weterynarza i upewnić się a jeżeli chodzi o cenę to 1ml kosztuje w granicach 5zł i taką dawkę należy rozcieńczyć z 0,5l wody no i spryskac dokladnie zwierzaczka oczywiście nie przytapiać go. Na 100% jest bezpieczny dla zwierzaczka nawet jeśli przedostanie się do układu pokarmowego, sam zabieg trzeba powtarzać przynajmniej 2 krotnie w odstępie tygodniowym.