Zobacz pełną wersję : pogrzeb
ziutusiek
31-03-2013, 12:36
co robic z wę zem kiedy kopnie w kalędarz. spuscic w kiblu,pochowac w ogrodku,wyrzucic do smieci?
Hyh jasne ja bym spuścił 3metrowego boa w kiblu hahahhaha
wyprawić skóre:P:P Ja przynajmniej bym tak zrobił, wystarczy nóż, dużo soli, decha, młotek i gwoździe
Krzysztof.W
31-03-2013, 13:39
Wężyk trawny zdechł ?, ja się nie dziwię, ten gatunek nie jest dla początkujących.
PS. Wystarczy że włożysz zwłoki do papierowego pudełeczka i zakopiesz pod najbliższym krzakiem koło domu.
a co jest zlego w tym, ze ja zdechnie to sie go wyprawi??
Krzysztof.W - Jedyny dobry pomysł...
Bez obrazy, ale ja nigdy bym nie pociął swojego...
A jeśli chodzi o spuszczanie w sedesie... to pozostawie to bez komentarza.
Hyh to moje oczewiście to była przenośnia zeby komuś nieprzyszło namyśl ze ja to serio powiedziałem :D:D:D:D I to miało być skomentowanie spuszczania węzy w kiblu czyli bezsensowne.
Ja mam już jedną wyprawioną skóre- Elaphe taeniura, nie był to mój wąż, ale swojego też bym wypreparował
ale też troche dziwne wydaje mi się że 12-latek jako pierwszego(tak podejjżewam) węża wybrał węża trawnego
kupił go w sklepie zoologicznym (gdzie nie ma dobrej obsługi) i powiedzieli mu ze to łatwy wąż w obsłudze.... tak zeby sprzedac :)
podoba mi sie jego opis w profilu... co do szyszkowca hehe
Tylko mam jedno zastrzeżenie, kto powiedział że mu ten wążjuż zdechł??
On się pyta co zrobić kiedy wąż zdechnie, ale nie mói że mu zdechł
koleś to widać jak ty kochasz zwierzątka. Może masz do sprzedania paseczek do zegarka albo mały portfel? Nie ładnie. :(((( Też raz napisałem w poście że fajnie by było wypatroszyć węża ale to był TYLKO żart.
xav_setherial
01-04-2013, 13:48
Ludzie, ale o co Wam chodzi. Każdy ma inne podejście do tego, co zrobić z wężem po śmierci i uszanujmy to. Jeśli ktoś chce zrobić ze swego węża pasek, to jego sprawa, a innym nic do tego. Wężowi nie dzieje się żadna krzywda. Aspekty moralne są względne i nigdy nie będą identyczne u dwóch różnych osób, dlatego nauczmy się szanować zdanie innych.
Osobiście uważam, że nie ma nic złego, jeśli po śmierci naszego pupila chcemy wykorzystać w jakiś sposób jego ciało.
Ale to tylko moje zdanie i wiem, że niektórym się nie spodoba.
Pozdrawiam wszystkich.
ale ja NIE zabijam węża żeby zdobyć jego skóre
Sluchajcie, no i co z tego ze wypreparuje, bedzie mial pamiatke po wezyku, a jak go zakopie to weza i tak zje robactwo, wiec ja nie widze problemu......
zakop go w lesie lub ogródku i poproś rodziców żeby kupili Ci psa!!!!!!!