Zobacz pełną wersję : Ilosc jaj
Marcin_Kaczmarek
01-03-2013, 11:57
To pytanie kierowane jest glownie do osob ,ktore rozmnozyly pytony tygrysie. Ile srednio jajek wychodzi z samicy ? I przy jakiej dlugosci ciala? Podane w opisie 80 jajek wydaje mi sie zawyzona liczba...
nie rozmnożłem, ale ze swoich źródeł wiem, że:
na ogół około 40-60, ale...
ilośc jaj zależy od wieku (nim starsza, tym więcej) i kondycji samicy!
Róznież nie mnożyłem. Z róznych źródeł wynika, że zazwyczaj 20-45jaj. Należy wsponic, że nie najważnijeszą rzecza jeste wielkość samicy. np 4 metrowa samica w świetnej kondycji może złożyć znacznie więcej jajek niż ponad 5 metrowa zaniedbana samica.
ja mam samice króra ma ok. 6 m (w spaniałej kontycji) i zniosła mi bodajrze 49 jajka ;) (jakies 2 lata temu)
niedodałes ze.... jak mieszkałes na azorach to ten wąż wtrynił ci dextera (owczarek niemiecki) :)
Hehe fajnie :D Pewnie chciał się z nim pobawić ( pisek oczywiście)
nie... wąż uciekł w nocy z terrarium, wchodze do pomieszczzenia z terrariami wszystko jest ok, nastepnie ide do pomeszczenia z parką tygrysków i widze!!! i drzwi są otwarte!! wołam psa i go ni ma ;( wchodze do łazienki a wąż we wannie.... to przez moje niedopilnowanie...
Współczucie. Tak to niestety bywa jak się nieprzypilnuje. całe szczęści że to nie była siostra czy młodszy brat (o ile takowego posiadasz)