Zobacz pełną wersję : Mały wąż nadrzewny
Czy zna ktoś jakiegoś nadrzewnego dusiciela, niezbyt dużego, do wysokiego niezbyt szerokiego terra latwo dostepnego i latwego w hodowli??
raczej dusiciele nadrzewne nie są łatwe w hodowli i nie sa dobrze dostępne a jak sa to drogie
moze Boa Leśny?? masz opis tutaj. piekny ciekawy, wcale nie jest trudny w chodowli... i do drogich tez nie nalezy :)) odmiany barwne bardzo ciekawe choc o nie trudniej... jak bys chciał cos to na maila.. :))/pozdrawiam
zeden naddrzewny dusiciel nie jest łatwy w hodowli!!!!! węże z rodzaju Corallus wymagają sporego doświadczenie, przedewszystkim C. caninus. Ja hoduje C. hortulanusy, te węże sprawiają duże kłopoty w karmieniu (młode często osmawiają przyjmowania pokarmu), mało jaki hortulanus je bezproblemowo (młody). Przebewszystkim to są spore węże osiągające 150-200 cm, aresywne, kąśliwe jak taki wąż ugryzie to ręka do szycia!! trudno się oswajają i to nie są węże do brania na ręce........
a moze jakis polaz?? np elaphe teaniura ja mam go w terra docelowym 100/200/45cm dlu wys szer
o to chyba troche duże terra
Nadrzewne dusiciele najczęściej sa dosyć kłopotliwymi zwierzętami. Jezeli koniecznie chcesz hodowac takiego węża polecam Boa leśne (Corallus hortulanus), na pewno jest to najlepszy gatunek "na początek".
Aha, fajnie, ewentualnie moglbym zmiescic jeszcze terra dla constrictorów :) ale zastanowie sie nad lesnym :D co do polozów to mam juz jednego ale chce isc do przodu :D