Zobacz pełną wersję : poszukuje odpowiedniego weza...
Paweł J.
10-10-2012, 18:21
jaki gatunek jest odpowiedni dla poczatkujacego hodowcy, dodam tylko ze powinien byc raczej lubiacy sie wspicac bo terra jest dosc wysokie (60 cm) a wymiary dna to 50 na 40 cm! czy zbozowka bedzie sie wspinac po galeziach? dzieki za odp.!!!
prawie każdy wąż będzie się wspinał, aby się wygrzewać, ale niektóre po prostu, nawet, jak się nie wygrzewają, wolą siedzieć na gałęziach, niż na ziemi. poczytaj opisy różnych węży, a jak będziesz miał już jakieś typy sprecyzowane, to się zgłoś po pomoc...
Ja bym proponowala moze wezyka trawnego??
wężyk trawny dla początkującego? no cóż, dla każdego coś dobrego, ale początkującemu bym go nie poradził - dośc podatne na choróbska chyba są.
a druga sprawa: najpierw zrobiłeś terra, a teaz szukasz wężą? trochę bez sensu...
Dawid Grams (daniels)
12-10-2012, 05:02
Ja ci proponuje weża mlecznego :D ( Lampropeltis triangulum sinaloae ) Według mnie to są piekne i proste weże do hodowli dla początkującego. Ale wybur jest twuj jak podejmiesz decyzje to powodzenia w hodowli :p
wiesz np. moja zbozowka siedzi na galezi przez caly dzien i sie wygrzewa. zreszta zrobisz jak bedziesz uwazal...
Ja mam dwa zbozowe, jeden jest zakopany w torfie drugi siedzi na konarze. ja tez polecam do tego terrarium lampropeltisa jakiegos, dla doroslej zbozowki terr moze byc nieco male
do tego terra dobra będzie machoniówka
polecam machoniówke ,kolezanka trzyma 1 m jest zadowolona