Zobacz pełną wersję : Stracilem ukochanego weża
Byl to brazylijski boa teczowy Epicrates cenchria cenchria samica
Trzy dni temu uciekła z terrarium, przeszukalem caly dom, na podlodze rostawilem pjemniki z myszami ale waż sie nie pojawił. Uciekł trzy dni temu w nocy.
http://www.swiatwezy.republika.pl/
pa
w zalaczniku jest jej zdjecie
mariusz.s
01-09-2012, 05:28
Napewno wróci:). Moja zbożówka kiedyś mi uciekła, przeszukałem dwa razy cały dom a po paru dniach znalazła sie obok terrrarium...
trzy dni to mało. zobaczysz znajdzie się.
big.marcin
01-09-2012, 06:14
mi kiedyś prysnęły 3 dwutygodniowe boa dusiciele. dwa znalazłem po tygodniu, na ostatniego polowałem półtora miesiąca. znalazł się i był tylko trochę odwodniony, szybko wrócił do formy.
Mam nadzieje ,że i w moim przypadku tak będzie
Lord_Leoric
01-09-2012, 17:06
Nie poddawaj sie!!!! Znajdzie sie! Napewno!! :-)
Kto szuka, nie błądzi!!! :-)))))
trzymam tylko kciuki by znalazł drogę powrotną do domu. mialam kumpele ktorej elaphe guttata uciekł po pół roku się znalazł bo był z kredensem i postanowił sobie przezimowac.
micgekon
02-09-2012, 07:32
Patrząc na charakter mojej cenchri to twoja pewnie sie ukryła i śpi w najlepsze na pewno się znajdzie.
Wczoraj dostałem parkę malutkich zbożówek. Mam terrarium idealnie uszczelnione, a mimo tego, nie wiem jak, wczoraj jedna mi uciekła. Musiałem wyjąć ją razem z jakimś korzeniem albo coś, nie wiem. W każdym razie dzisiaj przeryłem torf i jej nie znalazłem, więc zacząłem szukać. znalazłem ją cudem po 10 minutach poszukiwań, za szafą, w rolce z papieru która miała długość wężyka. Alleluja, jak dobrze, teraz tylko musze dokładnie sprawdzić terrarium, bo to sie nie moize powtorzyć.
Ja tez miałem ten problem ze zbozówka myslałem ze uciekła przeszukałem caly dom i nic juz sprzątałem terra az tu nagle z torfu wynuzyła sie zbożówka odrazu dostala papu i było wszystko OK
Mnie też uciekła zbożówka i znalazłem ją po2 dniach w szafie.
Napewno się gdzieś znajdzie
zlotyelf
03-09-2012, 08:23
Odpal głośno jakaś ostra muze to sie obudzi : ]
emilcia0
03-09-2012, 11:45
Jak nikogo nie było w hausie to wezyk mi zwial!!! to juz 3 raz... raz to siedzial przez 3 tyg. w lozku :)... potem go znalazlam ale zdziczal i ugryzl moja siostre w palucha! Od tamtej pory nie wyciagam go z terra (BO SIE GO BOJE!!!)
POZDRO papapapapapapapapapapapapapapa!!!
PS gdzie mam go szukac?! lubi ciemne, jasne a moze cieple miejsca...
PiotrekP
03-09-2012, 13:29
zbozowki sa mistrzami w ucieszcze;]
moja mi zwiala jeszcze za nim trafila do mnei :P tak tak ... jak to mozliwe?
kupil mi ja kolega i zanim do neigo pojechalem odebrac zwiala mu ..... :/
jakie bylo moje zdziwienie gdy wsiadam ww auto i juz mam po nia jechac , dzwonie do qmpla aon mowi ze wezyka nie ma :P
znalazl sie za 1.5 dnia pod luzkiem :P i wtedy juz naspokojnie pojechalem po niego ;] teraz pilnuje porzadnie by nie zwial
mariusz.s
04-09-2012, 15:57
Nie ma co już sobie robić nadzieji.. wąż BOUDEA został pożarty przez maurusa....
Można tylko współczuć.........
nie martw sie znajdziesz go napewno mój boa tęczowy uciekł mi nieraz ale zawsze idzie w jedno miejsce zawsze za szafe za pierwszym razem jak mi uciekł to aż sie załamałem ale znalazł się było to po wylince a teraz jak ucieknie to jush sie nie martwie bo wiem gdzie jest :)