Zobacz pełną wersję : Toke czy lamparci
Siemanko
Nie wiedzialem gdzie umiescic tego posta wiec dalem go tutaj;). Wiec tak ja w temacie ktory jest łatwiejszy w chodowli itp. Za odpowiedzi z góry Dzięki
Pozdrawiam Damian
daamiaan@poczta.fm
Telefon 508633790
GG 3214841
Być sobą i trzymać swego zdania
darkinvaider
28-07-2013, 12:44
obydwa nie sprawiajaja wiekszych problemow i sa dobre dla poczatkujacych ,lamparciego jest o wiele łatwiej "oswoic" ,toke bywa kąśliwy,i potrafi naprawde bolesnie capnać i zdarza sie ze nie udaje sie go przyzwyczaic do kontaktu (nawet koniecznego) pozdrawiam
wedlug mnie chyba lampart jest latwiejszy do chodowania
Aha no dzieki bo zastanawiam se nad ku
Pozdrawiam Damian
daamiaan@poczta.fm
Telefon 508633790
GG 3214841
Być sobą i trzymać swego zdania pnem ;)
Mogłeś tego posta umieścić na forum 'jaszczurki'...
A co do pytania... to zgadzam się z przedmówcami... obydwa nie są trudne w hodowli jednak tak jak napisał darkkinvaider, toke bywa czasami bardzo kąśliwy... Wg mnie lamparci jest troche łatwiejszy w hodowli jak na początek!
Dominik1
28-07-2013, 12:56
lampart jest stanowczo łatwiejszy pod kazdym wzgledem niema niebezpieczeństwa ugryzienia jaszczurka jest mniej płochliwa moja po 3 miesiącach przyzwyczaiła się do mnie do tego stopnia ze siedzi cały czas w norce a jak podchodze do terra to po chwili wyłazi staje koło szyby i się pszygląda . chetnie włazni na reke to chyba mój ulubiony zwierzak zaraz po psie
hm... z tego pytania wnioskuję, że raczej nie czytałeś opisów tych gatunków... bo gdybyś czytał to byś wiedział...;P
toke nie mam więc sie nie wypowiadam
a lamparciego moge polecić bo to naprawde miły zwierz
PS. Jak co to kup parke albo trio 1 samiec 2 samice żeby było im raźniej i weselej(każdy wie o co chodzi :D )
Ok, dzieki za wszystkie odpowiedzia. A afrox czytałem opisy tych gekonów;).
Pozdrawiam Damian
daamiaan@poczta.fm
Telefon 508633790
GG 3214841
Być sobą i trzymać swego zdania