Zobacz pełną wersję : wodospad
wlasnie robie wodospad w terrarium i potrzebuje pompki ktora bedzie tloczyc wode ,ten wodo. jest maly wiec pompka tez moze byc mala ,ale mam problem gdzie moge kupic taka pompeczke w warszawie ??
Spellcaster
17-07-2013, 13:50
W Biofilu jest taka fajna pompeczka ale musiał byś ją sprowadzić z Krakowa.
Dominik1
17-07-2013, 14:09
ja urzywałem jako pompki wilter akwarystyczny i działał tylko węzyk trzeba byo dopasować i moc odpowiednio dobrać
szukaj pompek do fontanny aquael'a sa nie drogie i mysle ze wydajnosc 300 l/h i wysokosc podnoszenia 0.5m wystarczy w zupelnosci jesli wodospad ma byc mocniejszy wez 600l/h bo 300l/h to bedzie tak ciurkalo sobie
Uwagę zwracaj na wysokość podnoszenia. Jeśli podają 50 cm, to powyżej 40 już ledwo ciurka, a wężyk to dodatkowy opór.
W sklepach zoologicznych powinni mieć jakieś pompki albo pompko-filtry.
Poszukaj w sklepach z osprzętem Gardeny. Moze OBI? Tam powinny byc takie rzeczy. Ja mam małą pompke (równierz do wodospadu) Gardeny, pompuje wode na wys. 55cm.
możecie podać przykąłdowe ceny takich pompek??
pozdrawiam
średnia cena 35zł (w zaleznosci od mocy)...
Marcin Kranc (Shazzy)
19-07-2013, 10:37
ja proponuje na um-um jest taka fajna 9000-12000l/h sam sie do neij przymeirzam nie no zartuje patrz zeby nie byla zatapialna a zewnetrza wteyd wydjanosc wzrasta wiekszosc zatapialnych za 35zl jest nieszczelna i slabo radiz sobie z ssaniem wody poelcam jakeis male pompeczki do oczek wodnych aquashut albo aquel eheim za drogi d otkaich pierdol
Marcin .P
19-07-2013, 11:47
ja mam pompke " AQUA JET PNF650 " podnosi do 90 cm Qmax 650l/h jest to 6 W pompka do oczka wodnego kosztowała przed sezonem letnim 25zł :D teraz około 35 :/ w terra pracuje w wodospadzie o wysokości 60 cm i sie sprawdza :D nie ma żadnych problemów poza jednym jak chcesz wyreguloważ przepływ wody to razem z regulację przekręcasz gąbke filtrującą:/ u mnie w baseni jest troszke miejsca ale popka stoi na dnie i utrudnia to regulacje a pracuje na najwolniejszych obrotach :D jak na największych to woda jest rozpryskiwana po ścianach terra:/