Zobacz pełną wersję : czy akwarium może być terrarium ?
Witam serdecznie wszystkich.
Mam pytanie. Mam akwarium ok 240 l, czy w muszę niszczyć akwarium wycinając boczną ściankę i wstawiając siatkę wentylacyjną, czy wystarczy wentylacja w górnej pokrywie ? nie chcę niszczyć akwarium.
niestety musisz przerobić akwa na terra, bo w akwa jest "zła" wentylacja :(
Zależy też co chcesz czymać w tym "akwarium" i jakie wymiary ma. A jak nie chcesz go psuć to musisz wymyśleć jakąś instalacje która będzie dobrze doprowadzała powietrze.
proponuje podlaczyc maly wentylatore i wprowadzic do akwarium rurke z dziurkami. nie wiem czy to dziala ale raczej tak. nie zniszczysz przy tym akwarium.
Ja mam akwarium o wymiarach 80-50-40 trzymam w nim zbozowke juz prawie rok miala 30 cm jak ja dostalem teraz ma 108cm akwarium ma pokrywe plastikowa w ktorej mam siatke wentylacyjna i mojemu wezykowi nic sie nigdy nie dzialo jak chcesz moge zrobic cyfrowka zdjecie i ci wyslac.
zapomniałem powiedzieć że chcę hodować gekona lamparciego (parkę)
a no to chyba nie powinno byc problemu, przy takiej wilgotnosci jak dla lamparta powinna wystarczyc wentylacja w pokrywie
witam,
a jeśli chce dać właśnie do terrarium z wentylacją o0d góry wentylatorod pc
to on ma nadmuchiwac powietrze do terra czy odsysywać?
to też zależy od pokrywy jaką masz ale raczej nadmuchiwać wtedy będzie leprza cyrkulacjia powietrza.
M.I.R.A.S.
21-07-2013, 16:08
ja od roku choduje takiego geka w akwarium 80x50x40 i nie chorował i trzyma sie idealnie.