Zobacz pełną wersję : info o pytonie królewskim
proszę o info dotyczące oswajania się pytonów królewskich ile trzeba na to czasu i w jaki sposób narazie stosuję sie do zaleceń sprzedawcy i biorę go kilka razy dziennie na rece czasami zasypia u mnie na kolanach albo obok mnie ale mam go dopiero kilka dni a wczoraj ni stad i zowąt zaatakował białą frotkę na moich włosach.
pozdrawaim
miałaś go nie brać przez około tydzień na ręce dając mu czas na aklimatyzację w nowym terra. Daj mu może tydzień spokoju. I dopiero potem zacznij go wyciągać na ręce 2-3 razy dziennie po około 5-10 min. Poczytaj jeszcze na www.snakes.pl
dzięki Elian
właśnie dlatego że przeczytałam cos innego niż info od sprzedawcy na w.w stronie nasuneły się moje wątpliwości, mimo wszystko nie ma tam wszystkich info które mnie interesują ani w zadnej książce którą udał mi się zdobyć przez te kilka dni
i mam masę pytań ale nietety zauważyła ze na tym forum nowicjuszy traktuje sie niepoważnie i bagatelizuje problemy z jakim zwracają sie do doświadczonych osób nie odbieraj tego osobiście Elian jako jeden z nielicznych udzieliłeś jakiej kolwiek odpowiedzi
nieiwem nic naprzykład o wylince jak czesto jest zmieniana jakie sa oznaki jej zblizania i czy wymaga jakis szczegolnych warunków
pozdrawiam
Polecam zapoznać się ze wszystkim co jest dostępne na www, przemyśleć i potem jeszcze raz przeczytać...
Informacje o np wylince są prawie wszędzie, a informacje od sprzedawcy możesz traktować jako b. wstępne.
Ja nie jestem doświadczony :-) sam mam dopiero wężą od 3 tygodni (zbożówke). To co ci poradziłem przeczytałem i sam sie dowiedziałem od innych (ale chyba każdy wie od kogoś lub z czegoś) bynajmniej z tego forum
witaj!!
troche sie z toba nie zgodze!!ja tez jestem nowicjuszem!!i czytam -i przeglądam wszystko-i wydaje mi sie, że nie ma lepszego zródla wiedzy jak praktyka li doświadczenie ludzi-którego tutaj pełno- po pierwsze zrobiłaś wieli błąd!!kupująć w pierwszej kolejności zwierzaka !!na pocżątku kupuje sie wiedze potem osb i tak dalej i tak dalej:))) a na samym koncu węża!!takie zrodlo wiedzy jak sklep zoologiczny (sa wyjątki np:biofil :)----- poprostu nie istnieje a informacje jakie przekaże ci obsługa sklepu równaa jest =0
druga sprawa to taka ze takie linki jak twoje --jak zauważyłem zabijają i az wku......... ludzi! ja jak już pisalem tez zaczynam ale nie dziwie sie ludzią że nie piszą albo że jak napisza to takim tonem ze sie życ i hodowac odniechciewa:) ale zrozum ich ...ja sam po sobie widze --a jestem tutaj codziennie od 4 miesiecy--- ze jak widze link--- co dla guttaty jakie terra i co ona je to aż mnie trzepie! WSZYSTKO ZOSTALO NAPISANE WIELE RAZY A O TAKICH MODELACH:) JAK GUTATA!!!REGIUS !! ZOSTALO NAPISANE CHYBA ZA DUŻO HEHEEH a regiusa ostatnio posumował całkowicie pylius -mozna by było z tego wszytskiego ksążke napisać a ty piszesz ze cztałaś wszystko a potem zadajesz pytanie------------nieiwem nic naprzykład o wylince jak czesto jest zmieniana jakie sa oznaki jej zblizania i czy wymaga jakis szczegolnych warunków----:))))))) uwierz mi na te pytania znajdziesz odpowiedzi we wcześniejszych linkach!!
A tak na koniec to wiesz FORUM--LUDZIE IDĄ DO PRZODU ŁAKNĄ WIEDZY I PYTAŃ ALE NIE TAKICH JAKIE SIE POWTARZAJA CO DRUGI DZIEŃ:)))
Więc na poczatku czytamy stare zapytania !!
Poczytaj dokladnie archiwum , tam jest naprawde sporo informacji.
Pozdr.
VooDoo
naimaD
widzę ze uraziłam uczucia nie to było moim zamiarem
jestem tu po raz pierwszy i nie zdazyłam jeszcze znalezs wszystkich odpowiedzi a to ze zwierze mam za wczesnie to pojelam juz sama ale to zbyt dluga i nieistotna historia zalezy mi jedynie aby zwierze przezylo i czulo sie dobrze w warunkach ktore mu stworze
z dnia na dzien jednak pojawiaja sie problemy wiec szukam odpowiedzi nie mam mozliwosci calej doby spedzic w necie
a pytanie i odpowiedz to najszybsza droga napewno powoli przeczytam wczesniejsze posty ale w tej chwili mam chyba wazniejszy problem niz wylinka
moj waz sie poranil a ja nie wiem czy powaznie i czy to co ja uwazam za poranienie jest nim faktycznie i jakie to moze miec konsekwencje
Ale osfojenie weza zalezy w duzym stopniu od samego weza czy jest od samego poaczatku plochliwy czy syczy i jest nerwowy, ja mialem o tyle szczescia ze moj regius jest bardzo ciekawski i malo plochliwy, zaczolem go brac na rece juz na drugi dzien od zakupy i ladnie pelzal po mnie wogle sie nie boi,nawet z karmieniem nie mam klopotow, niektorzy mowia ze tez trzeba odczekac ok miesiaca od zakupu, ja mojemu dalem 1 mysz po tygodniu od zakupu i zaatakowal ja bez leku i bez zadnego ociagania i zjadl ze smakiem :) duzo daje grota w ktorej waz moze sie schowac i czuc bezpiecznie, ja np swoje karmie po zgaszeniu swiatla w terrarium.
Tak jak mowie duzo zalezy od samego weza ja chyba mialem duzo szczescia i trafilem na dobrego osobnika
Pozdrawiam Nazer.
dzięki Nazer
ja w takim razie tez miałam dużo szczęscia bo nie wyglada na płochliwą, chciałam dac jej na tydzien spokoj w/g zalecen kolegi Eliana ale jak tylko otworzylam terarium by je spryskac i zmienic wode waz podpelz do mnie wpezl na ramie i tam zostal ciekawsko unoszac glowe nie zaobserwowalam by zwijał sie czesto w kulkę najwyzej na chwile znieruchomieje jak sie czegos wystraszy ale to kilka sekund i dalej jest ciekawska, w swojej kryjowce jeszcze nigdy calkowicie sie nie schowała zawsze wychyla chociaz głowe, zastanawiam sie czy w tym przypadku powinnam unikac kontaku z nia przez tydzien
Witam :-)
ja w calkiem innej sprawie...
pisze artykul dla pisma "Marie Claire" o ludziach hodujacych nietypowe zwierzeta. Poszukuje kobiet, ktore maja w domu weze, legwany, pajaki, gekony... najchetniej z Warszawy lub okolic.
Pomyslalam, ze moze Ty zechcialabys sie ze mna spotkac i chwile pogadac o Twoim ulubiencu...? moze znasz inne dziewczyny, ktore hoduja plazy lub gady?...
Bede wdzieczna za kazda Twoja odpowiedz.
Pozdrawiam
Monika Kucia