Zobacz pełną wersję : kolonie
Łukasz (Waldek) Imiełowski
10-02-2012, 08:48
Co robicie z wężami jak wyjezdzacie gdzies albo na kolonie ? Bo ja moge kupic sobie wezyki ale musze czekac az powroce z kolonii bo wczesniej nie moge bo mama mowi ze ona w czasie mojego wyjazdu nie bedzie sie zajm0owac pomoooooooooooooooooooooooooooooooozcie ! PLZ
Masz trzy możliwości;
1 Znaleść kogoś kto jednak sie nimi zajmie
2 Oddać do hotelu dla zwierząt jeśli jesteś z okolicy Warszawy lub innego dużego miasta to nie będziesz miał problemów ze znalezieniem takiego hotelu
3 Kupiś takiego węża który będzie jadł odowiednio żadko wszystkie dusiciele przetrzymują 2 tygodniową głodówkę i kupiś wyłącznik czasowy do światła
Jak widzsz nie ma specjalnych problemów
Ja Mam Boa Duciciela ok 2m i najdłużej siedział sam przez 3 tygodnie, po moim powrocie zjadł 2 duze szczury i było jak dawniej! Także osobom które czasami wyjeżdżają na dłużej zakup jakiegoś dusiciela!
Pozdrawiam wszystkich terrarystów!
Łukasz (Waldek) Imiełowski
11-02-2012, 02:16
Ale jest maly problem mam tylko terrarium 85 x 45 x 50 i tam dusiciela nie zmieszcze :/ Myslalem nad zbozowka albo zaskroncami poludniowoamerykanskimi. Nie mam komu oddac. A hotel dla gadow jest pewnie strasznie drogi
jak zbożówka przez dwa tygodnie nic nie zje nic jej nie będzie, a światlo
podłącz pod zegar (koszt 20zł)
Gdzie można kupić taki zegar za 20zł. bo umnie są drogie jak cholera.POZDRAWIAM>
...:James:...
11-02-2012, 12:11
Jeśli chodzi wam o wyłącznik czasowy elektroniczny to u mnie kosztuje 27zł kupiłem go w sklepie "Auchan" ale istnieją też wyłączniki ktore są w sklepach zoo...kosztuje on 29zł i polega na tym, że ustawia się tam temperaturę jaka ma być najniższa i jaka ma być najwyższa. Podłanczasie się do tego wytyczke z lampki i w tym jest termometr jak temperatura jest za wys. to sie wyłancza a jak za niska to się włąncza. To urządzenie jest do rybek ale większość osob stoduje je do terrariuw.
nie w kazdym sklepie to jest :(
pozdrofka
james co opisujesz to jest termoregulator, wyłącznik czasowy to co innego, dostaniesz go np w OBI NOMI oraz na allegro (masa tego tam jest)
Hotel nie jest taki drogi. Nie pamiętam ile ale pobyt węża kosztuje taniej niż żółwia. Jak chcesz sprawdzić ceny to wejdzi na biolfila (baner z żabką na tej stronie) tak będziesz miał przykladowe ceny.