Zobacz pełną wersję : waz zjadl kawalek kokosa
witam
mam ponczosznika (20cm) .zjadl on kawalek kokosa kostak o wymiarach 5mmx5mmx5mm.
co mam teraz zrobic czy jest on w stanie go wydalic ???
dzieki za pomoc.
Pozdr
napisz o tym weterynarzowi www.terrarium.com.pl/weterynarz
Chciałem się zapyta (kogoś doświadczonego) dlaczego takie zdarzenie miało miejsce ? Czy młoda zbożówka może połknąć to wraz z pokarmem lub jakieś inne przyczyny aha i jak tego uniknąć może podawać pokarm na jakiś płaski kamień ?
zapewnie podczas polykanie pokarmu, jak temu zapobiec ?
takie przypadki zdazaja sie zadko, czesto natomiast weze zjadaj przy okazi, roslinki, piasek, itp. nigdy to nie jest grozne, chyba ze przypadkowo zjedzony "przedmiot" jest tak duzy i w przytoczonym przykladzie. a co do tego jak uniknac - najlepiej karmic w kartonie, jakims pojemniku, oczywisice tylko wtedy kiedy waz bedzie bez oporow jadl w innym pomieszczenju, jak nie to pozostaje nam bacznie uwazac i interweniowac. pokarm mozna oczywiscie podac rownierz na szerokim kamieniu, czy w miesicu gdzie do takiego wypadku nie moze dojsc, ale czasem waz sam ze zlapna ofiara przepelznie na inne miejsc, oczywiscie nie ma to sensu gdy podajemy zywe myszy.