PDA

Zobacz pełną wersję : Szczur pogryzł pytona.

DJP
30-11-2011, 06:57
Na jednej ze stron poświęconych wężom jest zdjęcie zmasakrowanego pytona któlewskiego podobno pogryziony przez szczura. Czy to możliwe?
Tu jest adres tej strony: http://www.snakes.pl/pictures/bitten_regius.jpg

Paweł Cieślicki
30-11-2011, 09:55
Tak to jest możliwe!

InneCzasy
30-11-2011, 10:21
jasne ze jest to mozliwe jesli waz niezjadł gryzonia to gryzoń zmasakruje twojego pupilka pogryzie go to normalne dlatego jesli waz niema ochpty na papciu wyjmujesz mysz czy szczura!!!!!! mam nadzieje że nie masz w domu weza bo jelsi tak to on już jest matrwy!!!!!!
mozna by go nazwać borndead!!! hehe:-0

noradarling
30-11-2011, 15:01
Tak.To możliwe. Jeżeli wąż jest w złej kondycji, jest chory lub osłabiony to takie rzeczy mogą się przytrafić. Jest to oczywiście zjawisko patologiczne. Zdrowy i silny wąż nie da sobie zrobić krzywdy.

Nawet najedzony podczas ataku szczura bez problemu da sobie z nim radę.

SNAKES
04-12-2011, 04:15
Jeśli uważasz że tylko chory wąż pozwoli się tak poranić - jesteś w wielkim błędzie.
Wielokrotnie widziałem w pełni zdrowe i w świetnej kondycji węże, pokąsane (mniej lub bardziej) przez szczury. Niestety NIE jest to zjawisko patologiczne - jak piszesz.

Pozdrawiam

SNAKES
04-12-2011, 04:16
Jeśli uważasz że tylko chory wąż pozwoli się tak poranić - jesteś w wielkim błędzie.
Wielokrotnie widziałem w pełni zdrowe i w świetnej kondycji węże, pokąsane (mniej lub bardziej) przez szczury. Niestety NIE jest to zjawisko patologiczne - jak piszesz.

Pozdrawiam

Loskowalos
04-12-2011, 04:57
moją zbożówke gryzą myszy ale nie w sposob ze waz nie jest zainteresowany konsumpcją tylko podczas usmiercania myszy ona go grysie i ma tych ran juz kilkanascie i to jest raczej normalne zjawisko..
tak mi sie wydaje

Pozdrawiam Marcin

42d3e78f26a4b20d412==