Zobacz pełną wersję : Gałąź
Mam pytanie co należy zrobic z konarem znalezionym w lesie zeby moc go włorzyc do terrarium!!!!
Z góry dziękuje za odpowiedzi !!!:-) Pozdrawiam!
to zalezy od wielkosci korzenia najlepiej wygotowa w albo wymoczyc w rostworze przesyconym soli kuchennej mozna zrobic to i to w ostatecznosci kilka krotnie polewajac dokladnie wrzatkiem
ten moj korzeń jest dosyc spory wiec nie ma mowy o wygotowaniu bo takiego gara nie znajde;)!!a to nie zgnije od tego ze to np. wymocze ??
To skoro jest taki duzy , to wez wsadz go do wanny , zagotuj wode w najwiekszych garnkach jakie masz i zalej go.Zrob tak kilkakrotnie a potem dokladnie wysusz.
Pozdr.
VooDoo
Jezeli twoj korzen wejdzie do piekarnika , to polecam go.
Swoje konary w terra "wygrzewalem" tak wlasnie w piekarniku, temperatura 170*C przez 2 godziny, nie plesnieje itp :)
Mam nadzieje ze to nie jakas czesc z drzewa iglastego ? (wtedy nie polecam piekarnika)
ja z takimi duzymi korzeniami to robie w anie rzotwor przesycony soli (sypiesz tak duzo ile wlezie i zostawiasz na kilka godzin najlepiej)
noradarling
16-11-2011, 06:04
Sól i woda jest ok.