Zobacz pełną wersję : Chce poznac kilku opiekunow wezy !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Chce kupic weza.pytona lub boa dusiciela.Co lepiej?????
Prosze o odpis na e-mail wrednyantos@interia.pl
Czekam. MŁODA
jakiego pytona jesli to twój perwszy wezyk to ani jeden ani drugi to niezbyt dobry wybór
moze by tak jakiegos polaza (elaphe)? np zbozowke albo tajwanskiego na paczatek bylyby latwiejsze niz boa czy pyton
gadzio_new
25-10-2011, 15:02
snaak napisał(a):
>
> moze by tak jakiegos polaza (elaphe)? np zbozowke albo
> tajwanskiego na paczatek bylyby latwiejsze niz boa czy pyton
>
Dokładnie - i to na pierwszego polecałbym osobnika podrośniętego (szczególnie w przypadku zbożówki) - młode często przedstawiają kłopoty z jedzeniem...
Do tej listy dodałbym jeszcze Węza mahoniowego(szukaj w opisach gatunków) - łatwy w utrzymaniu, żarłoczny (w przypadku młodych czasem problemy j.w.), nieduży wąż o ciekawym zachowaniu - brany na ręce owija się podobnie jak boa, czy pyton - w przeciwieństwie np. do zbożowego, który zawsze "idzie w swoją stronę"...
Pozdrawiam
A.Sidor
gadziu mahoniowki jeszce nie mialem ale z tego co wiem tez jest latwa w hodowli powiem ci ze to zalezy od weza bomialem zbozowke ktora lubija sie oplaac na rece i tak siedziala natomias tajwan napocztku idzie tam gdzie chce a potem sie uspokaja to jest samiec ta zbozowka byla samica a moj kumpel ma tajwana samice i tez jest bardzo spokojna mloda a jak bardzo chcesz pytona to moze byc krolewski tez nie jest trudny w hodowli
Dokladnie obstaje na poczatku za jakims innym niz Boa czy Pyton. Ja zaczynalem jesli dobrze pamietam 12 lat temu od zaskronca:-) to byl dopiero potwor :-) Na poczatek proponuje zbozowego
czy ja wiem czy nie jest trudny w hodowli hmhm moze sprawiac problemy i to spore z karmieniem czeba to przyznac jes piekny ja mam zbozowke(albinosa) i Elaphe climacophora i jakos zaden niesparawia mi problemow z jedzeniem sa zarloczne najlepiej jakiegos polaza nie sa trudne jak na poczatek
gadzio_new
26-10-2011, 04:38
Dokładnie...
Dlatego ja bym polecał któregoś z połozów (może być zbożowy), ale podrośniętego - z tego co wiem u starszych raczej nie ma kłopotów z jedzeniem...
Co do zachowania zbożówek - moje zachowują się raczej jak Twój tajwan (do snaak'a), a co do oplatania - chodziło mi o ogół - nie o szczególne przypadki...
ja niemaialam problemow z karmieniem zbozowki sama wcinala wprawdzie kupilam ja jak miala ok 40 cm
Boa dusiciela ok 90cm z całym terrarium sprzedam.
Terrarium wym. szer ok 140 wys ok 80 głębokość ok 40 cm.
Atrakcyjny wygląd, wystrój, pełna automatyka oświetlenia i wentylacji (nie trzeba codziennego włączania i wyłączania oświetlenia, jak również wentylacja i podgrzewana podłoga automayuczne). cena całści 600zł.
Tel. 0-505867699, scandruk@polbox.com
Paweł Cieślicki
01-11-2011, 03:29
Ja radzę ci boa jest łatwiejszy w chodowli. Mam boasa ale nie na sprzedasz!