Zobacz pełną wersję : Dziwne zachowanie ?
Witam.
Dlaczego moj Pyton Krolewski zakopuje sie w podlozu ??
Zaczal robic tak dopiero od wczoraj , a ja niewiem co jest grane ...
Mam tam zakopany kabel grzewczy.
Niewiem czy to ma cos do tego ale wydaje mi sie , ze jest on przed wylinka bo sie zaczyna taki matowy robic...
A ha temperatura w terrarium wynosi 26 st.
Pozdr.
VooDoo
Nie wiem podnieś może trochę wilgotność
mój też się od jakiegoś czasu wciska w różne miejsca od kilku dni spodobało mu się pod miską z wodą i na siłę się pod nią wkopuje ?
to jest dopiero dziwne
Wilgotnosc to on ma nawet szczerze mowiac za duza.
Pozdr.
VooDoo
Jesli moge wtracic Ja nie widze nic dziwnego w tym zachowaniu moj boa tez zakopywal sie w podloze do poki nie zmienilem go na piasek. a pod miska z woda lezal calymi tygodniami takich przypadkow znam przynajmniej kilka wiec nie ma w tym nic dziwnego. To ze weze wciskaja sie w kazda szpare uwazam za normalne moj najbardziej lubi lezec za ksiazkami na regale. Wiec mozecie byc spokojni.
Cześć,
prawdopodobnie zakopuje się, chcąc się trochę przybliżyć do źródła ciepła. Węże tak robią, jeśli jest im ciut za chłodno. Dla P. regius'a powiedziałbym że jest za chłodno - potrzebuje on jakieś 27-29 stopni temperatury powietrza, z możliwością wygrzania się gdzieś pod lampą, gdzie temperatura osiąga 32 stopnie.
Pozdrawiam
A niewie ktos jak mam podniesc troche temp. o te 2/3 stopnie ??
Bo mam zamontowana 80W zarowke firmy Osram , a niechce montowac nastepnej.Moze zamontowac jeszcze jeden kabel grzewczy ? Choc wydaje mi sie , ze to nienajlepszy pomysl bo niewiem jak ja go tam na ziemi zmieszcze chyba , ze bym go zamontowal na suficie albo na tylniej scianie.Co wy na to ? Tylko jak na tylniej scianie to czym mialbym go zakryc ?
Pozdr.
VooDoo
rozumiem ze temperatura o ktorej mowisz byla mierzona w najchlodniejszym mniejscu w terarium?
W najchlodniejszym miejscu temp. wacha mi sie miedzy 25/26 a po 2-giej stronie mam zawsze miedzy 26/27.
Zamontuj dodatkową żarówkę - to najlepszy sposób.
Nawet lepiej dla węża, jeśli strefa ciepła będzie miała wydłużony kształt (dwie żarówki w odległości ok. 10 cm).
Obie razem możesz podłączyć pod ściemniacz - w ten sposób będziesz miał zapas, kiedy spadnie jeszcze temp. w pokoju i pełną kontrolę.
Pozdrawiam