Zobacz pełną wersję : Połączenie Agam
W Sobotę połączyłem dużą Agame ok 30 cm z 2 małymi około 15 cm !! Duza Agama nic nie robi małym, to chyba dobrze !! Czy moge je tak juz zosatic, czy lepiej je oddzielic ??!!
Pituophis
03-06-2014, 02:32
A za dwa dni przyjdziesz i zobaczysz najedzoną dużą, albo pogryzione maluchy. Lepiej rozdziel.
A jeżeli nie zostaną pożarte lub "nadjedzone" to napewno będą zestresowane obecnością większej.
one tak razem smacznie ze soba spia, wygrzewaja sie !! ach rzal mi je rozdzielac !!
Wszystko zależy od gatunku agamy. Z szacunku dla czytelników warto jej nazwę czasem podać :).
chodzi mi o AGAMY BRODATE ;]
rozdziel. Znajomy miał 3 młode z większą i po 2 miesiącach wchodzi do pokoju a w pysku dużej agamy mała !! Wszedł w ostatniej chwili i zdołał odratować zakrwawionną agame !!
ale one nic sobie nie robia, duza nie atakuje małych !!!!
u niego też było ok. Nawet wchodziły wszystkie jedna na drugą i tak spały albo sie wygrzewały. Bez żadnych ostrzeżeń duża zaatakowała małą. Przedtem 2 miesiące było wszystko w jaknajlepszym porządku
Dragonsong
03-06-2014, 07:06
Niestety tak to jest z brodaczami - ja bym rozdzieliła. Niestety w kazdej chwili twoja młodsza może stracić łapkę kawałek ogona czy życie. To jest za duża różnica. Wiem ze na początku wydaje sie że wszystko jest ok i czasem zdarza sie ze rzeczywiście nic sie nie stanie - niestety zwykle mała agamka nie wychodzi na tym najlepiej.
Wiesz ta duż jest 2 razy większa. Ja bym nie ryzykował a ryzyko jest b. duże. Niezdziw się jak mała niebedzie miała łapki ogonka czy zdarty kawałem skóry, może nawet stracić życie.......
NIE RYZYKUJ ŻYCIA MALUCHÓW! A co do tego że tak sobie ładnie śpią czy wygrzewają się to "cicha woda łapki rwie, niewiesz czasem jak i gdzie" :))
Gadzinka
05-06-2014, 17:03
Dochodzi jeszcze pora karmienia.Duża agamka,może zdominować mniejsze i podjadać im cały pokarm