Zobacz pełną wersję : KONIKI POLNE+EWENTUALNIE PASIKONIK
WITAJCIE WIEM ŻE MOŻE TO JUŻ BYŁO ALE PYTAM CZY MIOGE BRODATYM DAWAĆ W TYM LETNIM OKRESIE KONIKI POLNE I EWENTUALNIOE PASIONIKI(rzadziej dostępne do złapania)ZAMIAST ŚWIERSZCZY HODOWLANYCH+ witaminy? bo koniki wydają się mieś mało"mięska"?
Jasne że możesz. Są o wiele pożywniejsze od świerszczy żywionych otrębami. Ja moim gadom daje teraz tylko koniki i pasikoniki :)
Sa polecane, ale te z czystych łąk jak najdalej od ulic.
Możesz podawac pod warunkiem że łąka na której łapiesz koniki nie jest blisko jakies ulicy ale wogóle to polecam sam daje moim gekoną koniki polne a waranowi pasikoniki i jest wszystko Ok ale radze uważac bo pasikoniki bardzo mocno gryza jak sie je złapie ;/
A czym się różni konik polny od pasikonika. Szukałem w opisach i nie znalazłem pasikonika.
Koniki polne należą do Caelifera czyli do krótkoczułkowców (charakteryzują się krótkimi czułkami :)) należą do nich min. szarańcze, czy krajowe koniki (Chorthippus), a pasikoniki należą do Ensifera (długoczułkowce analogia do krótkoczułkowców :)) należa do nich np. turkucie, świerszcze czypasikonik zielony (Tettigonia viridissima)
Możesz ja tez spodkałem sie z takimi opiniami że mają jakieś roztocza:)