Zobacz pełną wersję : Ile dziennie powinna jeść młoda Agama ?
Wszędzie w opisach pisze, że karmimy raz-dwa razy dziennie, ale nigdzie nie pisze w jakich ilościach. Ile dajmy na to świerszczy powinna zjeść młoda Agama (15 centymetrowa) dziennie ?
mozna karmic 2 razy dziennie i po 2-3 moze nawet 4 siwerszcze:)))
agamki sa bardz zarloczne i mlode powinny sporo jesc
po jakims czasie sam dopasujesz zobaczyc jak je:>
Nikt ci nie odpowie dokładnie ile trzeba podawać świerszczy małym agamkom czy większym- trzeba to sobie samemu wypracować. Swojego malucha- Yogiego (teraz ma około 20 cm) karmie raz dziennie w ten sposób, że wrzucam mu po jednym świerszczu do terrarium-jak na niego poluje i interesuje się dalej pokarmem wrzucam kolejnego. Jak już się mały grubasek naje to widać, gdyż w ogóle nie zwraca uwagi na świerszcze:)
Jak Yogi był troszke mniejszy to karmiłam go dwa razy dziennie, w ten sposób, że najpierw podawałam mu kilka świerszczy, a potem podczas podawania mu drugiej porcji robiłam w ten sam sposób jak opisałam wyżej.
dawaj im tyle świerszczy żeby nie były gróbe ani nie wystawały im żebra a tą sztukę karmienia posiądziesz po może miesiącu może dwuch.A co do obżartości to ja mam kameleony i wiem ile one potrafią pochłonąć nie ruszając się z miejsca bo mają lepkiego jęzora :::))))