PDA

Zobacz pełną wersję : Narodziny

Gdanszczanka
30-03-2014, 03:05
Dzisiaj wykluł mi się malutki gekonik leśny po ponad 4 miesiącach(!) siedzeniu w jajku. Ma zniekształcone palce,jest taki mało żywotny i na dodatek gdy się wykluł przechodził wylinkę,a raczej miał na sobie nie zrzucona skórę(już sie z tym uporaliśmy). Teraz tylko pytanie czy przezyje. Kiedy zacząć karmienie? I jakiej wielkości świerszczami?

Aron
30-03-2014, 12:57
To że linial zaraz po wykluciu to normalka. Jeśli jest to pierwszy miot samicy to możliwe, że nie przeżyje. Karmienie najlepiej już zacząć, jak najmniejszymi świerszczami.

avabela
30-03-2014, 13:26
jej gratulujeee narodzenia i powodzenia zycze żeby przetrwał

Gdanszczanka
30-03-2014, 16:15
nie jest to pierwszy miot, samica ma ponad 2 lata,jestem dobrej myśli:)

Guttata
31-03-2014, 09:43
Heh, do około 5 dni nie będzie jadł, ma zapas w woreczku żółtkowym, możliwe, że podczas inkubaci cos stało sie z jajkiem i teraz gekon jest dziwny, mam takiego samego tajskiego, jajko podczas inkubacji duzo przeżyło {przewiezienie w zimie ponad 60 km., wtedy obróciło sie itd.} jednak gekon żyje, rośnie, dziwnie zgina się w pół jak biegnie po ściance, ale na to nic poradzić nie można, ewentualnie można podawać dla pewności więcej wapnia (sepia). Podawaj gekonowi dużo wapnia, zobaczysz wszystko powinno byc dobrze :)

42d3e78f26a4b20d412==