Zobacz pełną wersję : 75x40x50 - czy dla agamy starczy?
Czy dla agamy brodatej terra o wymiarach 75x40x50 starczy? Bo podobaja mi sie te stworzenia a nie wiem czy moge stworzyc dobre warunki. Chcialbym tam trzymac 1 agame do konca jej dni czy starczy? Z gory dzieki za odp
blackjack
28-03-2014, 09:28
noo stray widze opisu dobrze nie przeczytałes.... No na malutką agamke starczy na troche, na jedna agame musisz liczyc CONAJMNIEJ 120:55:55
Ty sobie jaja robisz czy tak na serio pytasz?:DDDD Niedługo będą butelkować agamy:P
blackjack
28-03-2014, 09:35
Taaa, stawiac nad kominkiem i podawac swierszcze rurka :]
Pituophis
28-03-2014, 09:36
Nie starczy absolutnie, chyba, że chcesz, żeby czuła się tak, jak pies na półtorametrowym łańcuchu. Poza tym one najlepiej czują się, gdy są trzymane w towarzystwie innych osobników własnego gatunku. W takim terrarium możesz trzymać kilka niewielkich gekonów, ostajnic( Chalcides ocellatus) czy innych małych jaszczurek. Jeśli brodatki, to tylko bardzo młode.
nie mam tego problemu bo moja cale dnie lazikuje po pokoju choc ma 24cm :)ale sobie smiga od keidy mam nowe meble a terarium to tylko do spania ma :)
princeyo
29-03-2014, 00:38
No tylko nie przecholuj z tym bo wiesz.. temperatura itp. :)
POZDRO 600