Zobacz pełną wersję : Terarium dla szyszkowców - pomysł
Niedlugo chce sobie kupic parke szyszkowcow i teraz rozgladam sie za terarium. I wpadlam na taki pomysl - czy moglabym urzadzic terrarium w takim plaskim terra jak maja np. zolwie stepowe? oczywiscie z odpowiednim przykryciem od gory. przeciez ze stworzenia (szyszki) zyja na plaskich pustynnych terenach. wydaje mi sie to mozliwe. oczywiscie mialyby tam rozne lupki skalne i galezie do wspinania.
P.S. bardzo chcialabym skontaktowac sie z kim kto hoduje lub hodowal szyszkowce, zeby wiedziec o nich jak najwiecej!!! gg:3024097
pozdrawiam
ja też chętnie pogadam z taką osobą mój nr gg 3280030
Nie mam szyszkowców, ale zdaje mi się (poprawcie jeśli się mylę), że one potrafią i lubią się wspinać... Jakiej wysokości jest to terra?
okej, juz sie dowiedzialam ze takie terrarium nie moze byc, bo one musza sie wspinac wzwyrz. hodowcy szyszek prosze sie laczyc!!!
Witam, szyszki lubia sie wspinac, uwielbiaja rowniez przeciskac sie przez waskie szczeliny skalne... Czasem tez biegaja jak szalone po piasku. Moja sugestia - urzadz terra tak, aby jedna czesc byla "wybiegiem", a druga skalka z mozliwoscia schowania sie - tu jednak jest kolejny problem - czesto swierszcze wciskaja sie tak, ze szyszki po prostu ich nie moga znalezc :)
Pozdrawiam, Leloo
W razie pytan wal jak w dym