Zobacz pełną wersję : Fotki waszych terra :)
Podobny temat istniał już kiedyś, myśle, że można spróbować jeszcze raz :) Proponuje abyście zamieszczali tu fotki waszych terra. Z chęcią podpatrze, inni zresztą też jak wyglądają wasze terraria i może skorzystamy z tego kiedyś. :)
Pozdrawiam
Leny
snakeman
24-08-2011, 12:08
oto moje palludarium
WOW! Ale odjazd. Jaki rozmiar tego vivarium? Skąd takie fajne tło strukturalne? Czy z boku widac pompkę wodna, jaki jest obieg wody? Czy rosliny stoja korzeniami w wodzie?
snakeman
24-08-2011, 15:03
nie widać pompki a tło ze sklepu (250zł) ale sie oplacalo bo wygląda świetnie jedyny problem to to że jaszczury wchodzą za nie. dzieki za dobrą ocenę :D
mam pytanko: Czy ta roslina z duzymi liscmi nie jest trujaca??? Mam taka i chcial bym posadzic ja w terra z kameleonem:) Prosze o nazwe roslinki jesli to mozliwe!?
snakeman
26-08-2011, 08:17
nazwy nie znam ale jast to na pewno jakaśpaproć (mimo że nie wygląda) morzesz spokojnie ja posadzić
ta roślina to ASPLENIUM NIDUS I JEST BEZPIECZNA!!!!!
snakeman
26-08-2011, 09:33
czemu nikt nie wysyła zdjęć????????
NAWOŁUJĘ WAS DO TEGO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!
:D
To terrarium jest przejściowe. Dziś pisząc ten post mam już w pokoju dwie szafki pod nowe terra niestety same szafki sporo kosztowały ale zajęły mi pół pokoju.
Pozdrawiam Drutus
P.s. Ładne paladarium wcześniej.
Nie mogłem się powstrzymać muszę się pochwalić szafkami.
Darujcie mi :-))
Oto one:
Po tym co zaprezentował snakemen mozna sie nabawic kompleksow.
To "domek" mojego Gekkona...
65x40x70 cm
Pozdrawiam
Kolba
Adrian Furman -AdN-
26-08-2011, 17:12
kurcze, skad wy tak umiecie urzadzac terra? nic tylko podziwiac...
Cudo!!!Swietnie dobrales rosliny,no i te tlo (ciekaw jestem czy robiles je sam,czy tez moze jest ze sklepu?)Naprawde jestem pod wrazeniem...Pewnie w tym gaszczu roslin ciezko jest czasem wypatrzec pupila? ;)
Te rośliny dobrał mi Sułek z Biofila,
i faktycznie fajnie rosną w takim wilgotnym gorącym terra.
Tło murowałem sam, z łupków na zaprawie cementowej
kładzionej na styropian.
Moja gekkonica (Gekko vittatus) śpi i poluje w wyższych partiach terra
i rzadko schodzi na ziemię.
Pozdrawiam
Kolba
snakeman
27-08-2011, 13:26
moje paludarium wygląda teraz troszeczke inaqczej niż na tej fotce (jest teraz ładniejsze)
ale zmienił się tylko korzeń (tamten zaczął pleśnieć)i dodałem kilka roślinek :D
snakeman
27-08-2011, 15:57
u mnie roślinki stojąw wodzie :D
wielkość: 75\49\39\
Proponuje wrzucic to gdzies na strone :)
no no no ja myślałem że mam fajne terra ale po oglądnięciu tego zwątpiłem nieznaczy to że moje gady mają źle u mnie bo mają wszystko co im do szczęścia potrzebne ale niestety niemem tak wielkiej inwencji twórczej i moje terra nie są tak piękne ale teraz musze coś z tym zrobić musze sie troche pobawić w architekta. Dawajcie jak najwięcej zdjęć to moze coś podpatrze i zastosuje u siebie w terrarium.
Nie dawajcie tak wiele opisów tylko więcej zdjątek nawet jak są gorsze Ale są i chcę je zobaczyć...
Eklstra! jak kleiłeś łupki - na płasko do sciany czy inaczej? Gdzie je kupiłeś i po ile?
Silicon jeśli jesteś z W-wy daj znać a powiem Ci gdzie
Qrcze sliczne terra macie.
Ja mam takie sobie, nawet nie mam fotki calego (brak cyfraka) mam tylko zblizenie Rudiego w terra.
Ale i tak zapodam fotke :)
Jak zbuduje do konca nowe, wieksze terra, to zapodam foty, bedzie sliczne :)
Jeszcze jedna fotka, troszke wieksze zblizenie i chyba wyrazniejsze :)
MOZE SIE BEDZIE PODPBAC.
G-G 1529683
bodzio@otenet.gr
snakeman
17-09-2011, 16:16
ładne!a nawet bardzo!
CZEMU NIKT JUŻ TU NIE PISZE!?
PRZECIEŻ TO JEST ŚWIETNY TEMAT! :)
A oto nowiutki domek mojego smoka (sama z mezem robilam :))
temat dawno juz wygasl, wiec go uaktualnie :)
A co.. ja tez sie pochwale... mostki plotlem przez ponad 6 godzin :)
śliczny stepowy w tym przejściowym terra