Zobacz pełną wersję : Łączenie g. lamparcich
Pawloosh
30-12-2011, 15:18
cześć! jak myslicie, czy można trzymać lamparta i szyszkę w jednym terra? Wiem, że ten temat najpewniej był już poruszany, ale potrzebuje odpowiedzi na już (tym bardziej, że może pojawiły się jakieś nowe opinie).
moim zdaniem nie jeste to dobry pomysl chyba ze masz naprawde duzeee terarium ale szyszka to dzienne zwierze a lampart nocne moga sie denerwowac kiedy jeden spi drugi lazi (takie jest moje zdanie)
Krzysztof.W
30-12-2011, 16:49
Dam ci przykład który powinien rozwiązać twój dylemat.
Mój Kumpel Gekona lamparciego trzyma z dwoma żułwiami egipskimi i dwoma gekonami leśnymi.Zwierzak (lampart) nic sobie z tego nie robi.
Wszystkie zwierzeta tolerują się.Ja sam tszymam szyszkowca ze scynkiem niebieskoogonowym, bardzo sie lubią.
Aż sie boje żeby nie wyszły z tego jakieś hybrydy:))) , bo scynk to samczyk a szyszkowiec samica.
cześć@_@
Ja trzymam razem geka lamparciego i szyszkowce i nic im nie jest.
Ludzie czy wy czytacie opisy???????a w ogule jest taki przycisk u gory szukaj i tam szukaj a nie dawajcie tematów po 100 razy gekon to nocny zwierz a szyszka dzienny milo by wam bylo jak by wam muzyka glosna przeszkadzala spac???czujecie sie podobnie jak szyszka i gek w jednym terra lampart spi a szyszka mu przeszkadza i na odwrot nie rozumim was i jezscze takiego glupie pytania dajecie na forum kupcie sobie 2 gekony a nie szyszke i gekona...........pozdrawiam