Zobacz pełną wersję : Mój gekon zjada skórę
Bizonek mały
05-12-2011, 11:59
mój gekon w trakcie wylinki zjada skórę i nie zostawia mi nic na pamiątkę... ale czy on powinien tak zjadać ?? pozdroofka ludzie ;)))))
moje gekony robią to samo,może to objaw braku jakiś witamin albo czegoś innego.a może tak ma byc...
To całkiem normalne zachowanie .. wiele gekonów tak robi, mój toke robił to samo ...co więcej ta samica toke sama z sibie zdejmuje wylinke pyskiem :)
moj gekoni lamparci cala wylinke zjadl tak samo jak u cibie alicja tez zdejmowal bezposrednio ze ciala extra widok p
ozdrofka
To normalne u gekonow.Moje gekony (murowy i lesny) robia tak samo.
one jedza poniewaz w wylince jest bialko a one sobie mysla ze czemu mam sobie nie zjesc tego co moje i dobre:))??? Pozdroofka!
mój anolis zielony też zjada swoją skórę bezpośrednio z siebie, a legwan czasami szuka na ziemi starych kawałków swojej skóry i też ją zjada. One chyba tak mają.
Pozdrawiam
dla gekonow rzecz normalna ale o anolisach nie slyszalem
cromat w wylince nie ma bialka
Wylinka to naskórek,a naskórek jest z białka.Wprawdzie jest to białko słabo przyswajalne, ale białko.Poza tym są tam też mikroelementy,które są zwierzakom potrzebne.I one to wiedzą.