Zobacz pełną wersję : Agama czerwonogłowa
czarny2891
21-09-2011, 16:32
czy ktoś moze mi cos powiedziec o tym gatunku, czy ciezko sie hoduje, ile kosztuje kupno takiej jaszczurki itd. byłbym wdzięczny.pozdrawiam
Ty chyba jakiś dziwny jesteś przeciez jest opis na stonie dziś to juz drugi taki przypadek że człowiek pyta o zwierza który jest opisany na stronie (stronach bo inne tez istnieja)
Terrarystyka jest dla ludzi z odrobiną inteligencji ale widać Tobie jej troche zabrakło (bez urazy)
Pozdrawiam
czarny2891
22-09-2011, 02:21
przeczytałem opis i dlatego zadałem pytanie, poniweaż w opisie wyraznie jest na[isane ze ciezka jest ta jaszczurke w terrarium utrzymac dluzej przy zycie i chciałem się dowiedzieć czy to prawda i ile to jest dłużej? miesiąc, dwa....?
2 taki sam post.......
Agama czerwonoglowa jest dosc tania...w kakadu w galerii dominikanskiej(wroclaw) kosztuje(juz jej chyba nie ma) 60zl, a tak pozatym to nie polecam tego sklepu!!!!
warany stepowe mialy terraria jak dla ptasznikow
dr Robert
22-09-2011, 05:22
Zależy jaki kupisz egzemplarz. Przecież nikt Ci nie powie ile będzie żyła, bo nikt tego nie wie. Niestety wszystkie w Polsce są z odłowu. Często też zarobaczone i zestresowane. Po kilku miesiącach bez słońca tracą swoje piękne barwy, marnieją. Oczywiście może się zdarzyć jakiś wyjątkowy egzemplarz w świetnym stanie, ale na to za bardzo bym nie liczył.
czarny2891
22-09-2011, 05:30
to szkoda bo bardzo mi sie podoba taki egzemplaz jak w opisie na glównej :(
dr Robert
22-09-2011, 05:38
Takie to są na wolności. I chyba najlepiej oglądać je na wycieczce do Afryki, a nie w terrarium.
Dokladnie! Sa takie tanie i ludzie je kupuja a one jakos zle sie aklimatyzuja. Szkoda ich. Niech sobie zyja na wolnosci.