Zobacz pełną wersję : Hodowla anolisa zielonego
Mam narazie 2 pytanie:
1. Konieczna jest uv'ka bo w opisie jest napisane ze przyswaja d3 z pokarmu.
2. Zimowanie - czy w przypadku niezimowania bedzie dochodzic do kopulacji i rozmnazania i czy konieczne jest zimowanie z innych przyczyn?
snakeman
25-08-2011, 06:42
chyba bedzie dochodzić do kopulacji a jaeżeli chodzi o uv to ja mam dla swoich specjalną swietluwke dla gadów tropikalnych
zalezy mi zeby nie kopulowaly "ciagle" i zeby samica sie nie wykonczyla. Jak moge uniknac nadmiernej aktywnosci seksualnej anolisow. Raz i owszem ale bez przesady:)
Chopie a czytałeś Ty opis?
Ludziska najpierw czytajcie opisy a potem czytajcie bo jak czytam te posty to wyciagam wniosek że tylko korzysta sie z forum a opisy jakby ich nie było.
Pozdrawiam
Ps, lampa UV jest zbedna jesli podajesz preparaty witaminowo mineralne.
zimowanie nie jest koneczne wystarczy obnizżenie temperatury zimą patrz opis do diaska
Nie wydzieraj sie na mnie gosciu. Czytalem ten pieprzony opis i nasunely mi sie takie pytania. Wyjdz i nie wracaj.
Twoja odpowiedz - heh a zrozumiales o co pytam czlowieku.
To mozna uniknac nadmiernego "pykania" sie parki anolisow bez ich rozdzielania?
Hmmm jaka milutka atmosfera ....
Lepiej stosowac UV u dziennych jaszczurek( swietlowka albo naswietlania lampa Ultravilux).
Cubante a moze zastosujesz uklad samiec + kilka samic? To sa male jaszczurki, nie powinienes miec problemow z wielkoscia terra.