Zobacz pełną wersję : Problem z ogonem.
Mojemu legwanowi odpadło kawałeczek ogona tak około 2 mm dlaczego!!!!zauwazyłem wczesniej ze cos jest nie tak z jego koncem ogona ale nie wiedziałęm ze az tak sie to skonczy co mam zrobic zeby zapobiec czegos takiego na przyszłosc aha i jeszcze jedno --ile działą lampa uv ..z gory dzieki i pozdrawiam
Zdezynfekuj miejsce i zobacz czy znow cos podobnego sie powtorzy. Jesli tak to konieczna wizyta u weta
Napisz jaką masz lampę UV. Polecam FAQ, tam wszystko znajdziesz odnośnie UV http://www.terrarium.com.pl/faq/index.php?kat=1
tak zdezynfekowałem a lampe mam reptiglo 5.0
po 6 miesiacach powinno sie wymieniac. Ja przerzucam sie na Ultravitalux ze wzgledu na zbyt wysokie koszty swietlowek (Ultravitalux kosztuje tyle co 2 Repti Glo 5.0 20 W, naswietla sie po 10 minut co drugi dzien wiec dluzej bedzie dzialac niz bedzie zyl jakikolwiek, chocby najlepiej hodowany, legwan :) )
AmazoNKA
14-01-2014, 16:34
Jezeli masz tylko lampe UV, to ona jedna nie zapewni odpowiedniej temp. legwanowi !
za niska temp. moze byc przyczyna odpadania ogonka.
Pozdrawiam
[gadzinka]
tzn oprucz niej mam jeszcze zarowke 40 vat