Zobacz pełną wersję : Kwarc
Kurde znajomy mi powiedział żebym też naświetlał lega żarówkami kwarcowymi. Ale narazie nigdzie ich nie znalazłem.
Dominik1
06-10-2013, 04:53
Nowa żarówka kosztuje około 300zł w sklepie zologicznym -Jak szukałem dka siebie ale w końcu terafiłem na placu.
ale jesli masz swietlowke UV to kwarcowka jest absolutnie zbedna.
Świetlówkę mam ale leg ma takie terrarium że nie mam jak mu jej zamontować. A kwarcówkę chyba kupię u ruskich.
przemyśl zakup u ruskich ( a Power Sun lub inne patrz FAQ) . Jaką masz konstrukcją terrarium ? opisz - coś wymyślimy :))) jest tu kilkunastu pionierów w budowie terrariów :))))
Pozdrawiam:)
Kwarcówka, to zły pomysł. Oprócz tego typu zarówki (jeśli w grę nie wchodzi świetlówka) polecam Ultra Vitalux lub Powersun. Poczytaj w FAQ.
Kwarcowa zdecydowanie ODPADA mozesz nia zrobic tylko krzywde legwanowi!!!
http://www.terrarium.com.pl/forum/read.php?f=10&i=5464&t=5460
Dominik1
08-10-2013, 04:02
Marblo czemu może zrobić krzywde legowi ? Możesz napisać ,bo ja naświetlam swoje zwierzaki kwarcową lampą od 1,5 roku i nigdy niesłyszałem zadnych przeciw wskazań i niewiem czy na coś mam uważać?? Słyszałem od różnych ludzi ze to dobre rozwiązanie jeśli się to robi rozsądnie.
Przeczytaj uwaznie topic do ktorego linka zamiescilem pod swoim postem to bedziesz wiedzial dlaczego :)