Zobacz pełną wersję : pazurki
czy mozna przyciąć legwankowi pazurki? straaaasznie drapie... jakie są wasze opinie na ten temat? dzieki z gory za info. pozdrawiam!
dobra juz wiem poszukalem w archiwum. ale opinie i doswiadczenia sie przydadzą. cya
można ale jest to odradzane... powoduje kupe stresu i jest nienaturalne dla zwierza... może mieć problemy ze wspinaniem sie
ja obcinam, specjalne nożyczki do obcinania pazurków u kotów, leg spokojnie się wyleguje ze spuszczonymi łapami i nic nie wie o obcinaniu samych końcówek pazurów, ale podstawowy warunek - wszystkie gałęzie w terra i poza nim owinięte sznurkiem kokosowym dla bezpieczeństwa wspinania się.
Twoje bydle (bo to nie legwan) juz sie nie wspina...
wspina wspina i nawet nie wyobrażasz sobie jak sprawnie i szybciutko
ja nie mam problemow zprzycinaniem pazurkow u mojego lega. obcinam mu szybciutko same koncowki. nie ma zadnych problemow z poruszaniem sie po galeziach. tez uzywan nozyczek dla kotow.
Nie ma problemow z poruszaniem sie? Ile legwan ma cm?
Moj leg ma ok. 120cm. Nie zauwazylam, zeby po przycieciu pazurkow poruszal sie po galeziach mniej zgrabnie niz przed. Troche mniej za to drapie.