Zobacz pełną wersję : Iguana stcks
W jakiej cenie jest u was IS ??
nie kupuj tego g***** poczytaj kilka postów niżej o IS;)
ja wiem ale ineresuje mnie tylko cena, na zime to dobre jest, ja znalazlem dzis w sklepie IS po 24 zl a normalnie kosztowalo 33 wiec jest roznica i bylem ciekaw czy to u mnie tak tanio :)
hmmm to zadam pytanie czy ktoś używał "ADULT IGUANA FOODS" ???
ja swojej ostatniej zimy kupiłam 5kg, szamała to jak dzika:)
http://www.prettypets.com/images/716432771127.jpg
ZakkWYLDE
29-06-2013, 16:10
meg a dzie to kupiłaś?Bo ja swojemu daje zawsze sałatke + dostęp do suchej karmy i w sume lubi ją a dziadostwo drogie:///
W zasadzie to tyle zlego piszecie o IS, ale moj legwan, choc daje mu niewiele zawsze ma to pierwsze oproznione. A moze daja tam cos co uzaleznia?:)
hm.... to legi naprawde to tak lubią?
zastanawiałem się czy nie kupić tego mojemu ale on jest strasznie wybredny i boje sie, że kupie i zaraz wyrzuce bo nie będzie chciał tego jeść... co mi radzicie?
Justyna Z
07-07-2013, 03:57
Witam,
proponowalabym nie zachwycac sie tak IS i zdecydowanie odradzam ... chyba, ze w ostatecznosci jako uzupelnienie diety zima ...
IS powoduja zaparcia, choc legi chetnie je jedza ... moj nie zalatwial sie po nich kilka dni, a i to dopiero po kapieli w wannie ... kupka byla bardzo zbita i odnioslam wrazenie, ze wydalenie jej musialo byc bolesne ...
poza tym w spisie skladnikow mozna znalezc warzywa kapustne i straczkowe, a te nie sa dobre dla smoczkow ...
jezeli juz ktos zdecyduje sie na te karme nalezy pamietac o stalym dostepie do swiezej wody - pragnienie jest wowczas tak duze, ze mojemu nie przeszkadzala nawet nasza obecnosc przy terra, gdy pil ...
Pozdrawiam,
J.
Oczywistym jest faktem, ze nie mozna traktowac IS jako glownej karmy, ale jako dodatek. Ja np. gdy wyjmuje lega z terra i trzymam na rece to daje mu kilka sztuk. Rzuca sie wtedy z takim lakomstem, ze czasem zdarzy mu sie zlapac moj palec. A tak na codzien to ma przede wszystkim listki, troche warzywek i owoce. Zreszta na IS jest napisane, ze 1-2 lyzeczki na 1 kg masy, wiec nie moze to byc glowne danie ale ewentualne uzupelnienie. W kazdym badz razie mysle, ze male ilosci nie zaszkodza a skoro tak lubi to czemu mu nie dac. W zasadzie ostatnio zauwazylem, ze obiektem zainteresowania mojego legwana byly wafelki:) Ale mimo wszystko polecam liscie:)))