Zobacz pełną wersję : Legwan kretem?
Leg jest w domu od 4 miesiecy ale od 2 dni zachowuje sie jak kret, ryje w podlozu jakies jamy, przestal spac na konarku tylko wykopal jame zanim i tam sie ukrywa. Czy ktos wie o co mu chodzi?
moj 30cm legwan niedawno tez zaczol tak kopac ... pewnego dnia specjalnie zostawilem mu otwarte terrarium - i chyba oto mu chodzilo ... od tamtej pory codziennie sobie wychodzi na spacerki po pokoju (wlasnie w tym momencie wygrzewa sie na parapecie:D) ... i kopanie sie skonczylo :))
on sie po prostu nudzi. mój przekopuje terraruim jak długo nie ma mnie w domu.
skoro Cię nie ma, to skąd wiesz, że przekopuje? heh:)
Pewnie po powrocie torf jest w innym kacie, a poza tym szpadelek nie stoi tam gdzie stal przed wyjsciem:)))
Nie chce byc zlym prorokiem, ale pomyslcie o jajkach...
ale Marcin pisze, że ma legusia od 4miechów więc zakładamy, że jest to młode legwaniątko, a wówczas taka opcja odpada;)
Heh mogl kupic 1m jaszczura i miec go 3 miesiace :)
no teoretycznie mógł:P
nie czepiam się już, bo widzę, że coś bojowy nastrój dziś masz młody:P
ja dopiero czytam posty, przeczytaj to co napisalam wczesniej:)
..w pierwszym ostrzeżeniu:*
racja nie napisalem, ja mam go 4 miesiace i nie wiem w jakim jest wieku ale legwana jest 15-20 cm plus ogon :)
Napisz ile ma z ogonem. Moja legwanica jak miala ok. 70 cm to miala jajka. Niestety operacja byla konieczna, bo to za wczesnie dla legwana i nie zdolala sobie wytworzyc otoczek dla jajek, byly tylko kule zoltkowe.