Zobacz pełną wersję : chce zalozyc terrarium z legwanem zielonym
Dziuniek
31-01-2013, 16:50
czy ktos moglby mi doradziec od czego zaczac, czy legwan zielony moze stanowic wystroj biura, czy zdaza sie ze legwany atakuja swoich opiekunow???????
Po pierwsze, drugie i trzecie nalezy zaczac od tego:
http://www.legwanzielony.com/
http://terrarium.com.pl/faq/index.php?kat=1
A to czy moze stanowic wystruj biura zalezy od tego co sie bedzie w tym biurze dzialo oraz od samego legwana, to wielcy indywidualisci.
a moim zdaniem legwan to nie maskotka, którą można spakować w terrarium i trzymać w biurze (!!!) przecież nadejdzie czas kiedy trzeba będzie zacząć takiego legwana wyjmować z terra, zacząć go oswajać..
nie, nie wyobrażam sobie tego..
a jak skończysz pracę i pójdziesz do domu, to kto się wtedy będzie opiekował zwiarzakiem? uważam, że to nierozsądna decyzja, no chyba że nie będzie Ci przeszkadzało patrzenie na dziką, agresywną 1,5 metrową jaszczurkę:(
musisz zdawać sobie sprawę z tego, że legwany zielone to baaardzo wymagające zwierzęta, nie da rady zminimalizować opieki nad nimi, poczytaj najpierw linki, które dał Ci Marblo, dużo się stamtąd dowiesz i mam nadzieję, zmienisz zdanie..
a jeśli napiszesz kolejnego topica, pt. "chcialbym miec legwana w domu" to oczywiście inaczej porozmawiamy:)
lepszym rozwiązaniem do "upiększenia" wystroju biura będzie wieeelkie akwarium z kolorowymi rybkami:) zastanów się nad tym.
aha, ku przestrodze
żeyś zdawał sobie sprawę co wyrośnie za takiej małej zielonej jaszczureczki;)
http://terrarium.com.pl/spis/foto/users/101.jpg
na zdjęciu model Rysiek i jego pupil Gucio
(Ryśku mam nadzieję, że się na mnie nie gniewasz?;)))
Dziuniek
01-02-2013, 02:34
Może i masz racje, Powiem Ci ,że do takiej jaszczurki namawia mnie sprzedawca z pobliskiego sklepu. Jestem osobą odpowiedzialną także przemyśle twoją sugestie
Bardzo duże dzięki. Czyli sugerujesz że jeśli legwan to w domu. Sprzedawca dawał za przykład knajpę w Sopocie gdzie legwan stanowi wystrój. Chciałem zainwestować
trochę pieniędzy, żeby zwierzak się nie męczył, ale chyba masz racje zrobie akwarium wrazie czego jeśli zdecyduje się na gada oczywiście w domu to dam znać
ktoś Ci zaraz może poopowiadać jak się ma gad z knajpy w Sopocie :(((((
jeszcze raz zdecydowanie odrazdzam.
Dziuniek
01-02-2013, 03:37
Ty a co ty tak jedziesz k........ chłopaku troche wyluzuj
Jak będę chciał to będę miał a jak zatrudnie sobie doktora od legwanów to mu stworze takie warunki ze twój leg bedzie mógł sobie o takich pomarzyć.
Masz chyba jakiś kompleks czy co !
Dziuniek
01-02-2013, 03:42
Duże dzięki!!!!!!!!!!
chyba raczej daruj se legwana z takim podejsciem to ...
Dziuniek
01-02-2013, 05:32
To co Tak ogólnie fani gadów to jacyś psychole o co Ci chodzi ..........
Tylko wy możecie mieć gady a właśnie że sobie kupie i go zjem
PALANCI
TO TY JESTEŚ PALANTEM I NAPRAWDE DARUJ SOBIE KUPNO LEGWANA BO W GŁOWCE MASZ TYLKO KASE A NIE MÓZG I PAMIĘTAJ TOMASZU SZAMIN Z GDYNI KIEDYS BĘDZIESZ ZAPEWNE POTRZEBOWAŁ RAD ALBO POMOCY (jeżeli kupisz legwana) ALE MY CIE ZAPAMIETAMY OD TEJ ZŁEJ STRONY
A to co rozdwojenie jazni ??? Poprzedni post taki mily i ze zdrowym podejsciem a teraz takie chamskie. To chyba jakies jaja.
Ps. Meg ja bym usunal tego posta bo szkoda nerwow na czytanie takiego czegos...
Oj Dziuniek Dziuniek !!!
Wydaje mi się, ze Twoj wiek do czegoś zobowiazuje, dla niektorych z nas mogłbys byc duuuuuuuzo starszym bratem ;) i to my od Ciebie powinnismy uczyc sie kultury i dobrych manier. Ani "dzień dobry", ani ... , w końcu to ty potrzebujesz naszej pomocy i rady.
... a hodowla legwanów ,zreszta i innych zwierzat tez , to nie tylko środki finansowe (przyznaje konieczne) , ale wielka MILOSC do zwierząt , CIERPLIWOSĆ i wiele wiele innych cech ,ktorych u Ciebie nie zauważylam...szkoda .
Pozdrowienia !
~~AnIa LeOn & JuniOr~~
bez komentarza :(
Pozdrawiam:)
Chyba spóźniłem się na dyskusję, a wydaje mi się, że meg usunęła jakiegoś posta między swoją wypowiedzią (szósta od góry) i Dziuńka. Na odpowiedź meg Dziuniek przecież by tak nie zareagował ? Ktoś musiał go sprowokować. Co Ty na to meg ? Usunęłaś jakiegoś posta?
Dziuniek legwan nie nadaje się do biura, to już napisano. Jeśli chcesz go zjeść to owszem, w niektórych krajach go jedzą, ale przebadaj go na obecność salmonelli przed konsumpcją.
Tak na serio to nie wkurzaj się tylko pisz i pytaj, a ktoś Ci życzliwie poradzi.
Król sie bawi - złotem płaci. Ma chec niech kupuje. Moze bedzie mu lepiej niz w sklepie 15 sztuk w 60 litrowym akwarium bez oswietlenia UVB
na kablu grzewczym:((((
KORSAKOW
01-02-2013, 13:42
w kwesti wystroju wnętrza polecam jakiś obrazek, w kwesti trzymania legwana w biurze... polecam dzinkowi kajmana w chowie bezterraryjnym
ludzie nic nie usuwałam, dzis sie imprezuje ze wszystkimi modami, nie miałam opcji zeby coś skasowac;)
No to dziwne, że gość tak nerwowo zareagował ;-((( Brak słów !
Oj przydałby się nie tylko w biurze Dziuńka, ale i w poselskich :-)))
elefantao
03-02-2013, 05:33
bije kasa do głowy i tyle