Zobacz pełną wersję : odblysnik na swietlowke
ogladalem na stronie biofila oblysnik na swietlowke.chcialbym go kupic ale nie wiem czy nie bedzie pochlanaial promieni uv?i czy zatrzyma chociaz czesc swiatla swietlowki? nie lubie go jest za zimne i nie widac tak ladnie kolorow legwana
jeśli jest to poprostu cos jak lustro to ok - nie pochlania bo kazda fala sie odbija bez straty mocy a jak to inne tworzywo to wydaje mi sie ze bedzie pochlaniac
ale jak sie odbija uv to tez zle chyba ze o swiatlo chodzilo a jakie inne tworzywo bo o zadnym nie bylo mowy
KORSAKOW
06-01-2013, 10:16
o co ci chodzi? czy ty ten odbłyśnik chcesz od dołu założyć?
nie wiem jak sie zaklada-myslalemn ze to jest oparte na zasadzie tzw. wloskiego lustra(czy jakos tak :-)-ty sie nomalnie przegladasz w lustrze a z drugiej strony ktos cie moze widziec ale ty go nie-wiec tu by bylo tak ze jest lustro ale od drugiej strony swieci swietlowka nie widac jej ale swiatlo przechodzi bo idzie z tamtej strony jak jest z tym-nie wiem
KORSAKOW
06-01-2013, 13:38
nie.... ;-) to się zakłada od góry żeby nie tracić światła które świeci do góry, ma je odbijać w dół...., ja stosuje dwa sklejone ze sobą pod kątem 90 stopni kawałki lustra (5 zł u szklarza)
no i jesli to ma tak wygladac do uv bedzie jeszcze padało