Zobacz pełną wersję : Ogrzewanie w nocy terra
Czy ktoś mógłby mi polecić jakąś metodę ogrzewania terra w nocy oprócz kabla grzewczego bo to nie wystarcza w moim przypadku do utrzym. temp.
Próbowałem żarówkę night glo ale po trzech dniach padła, narazie zostawiam zapaloną jedną lustrzankę ale mam obawy czy to nie przeszkadza legowi
sorki, że nie na temat, ale mi też night glo padła po trzech dniach, badziewie cholerne:))))
reklamuj w sklepie bo ja tak zrobilem ale nie licze na tą zarówke bo i tak padnie po kilku dniach znowu
teraz kupie porcelanowy promiennik w biofilu i mam problem z glowy :))
na noc promiennik podczerwieni ceramiczny lub zwykly sa takie w sklepach elektrycznych philipsa 175W (moc jak 235 czy coios takiego) czerwone swiatlo rok gwarancji i nie przepala sie tak szybko ,jak za duza moc mozna zastosowac sciemniacz do swiatla i tym regulujesz pobor mocy i temperaturke promiennik ten kosztuje u mnie w miescie 35 PLN pozdrawiam :)
wielkie dzieki kozub bede musiał poszukac u siebie moze cos takiego znajde
Są jeszcze lepsze, polskie z Heliosa. Mam teraz 150W, daje żółte światło i świeci już ponad pół roku. Kosztuje ok 12-15zł. Na noc porcelanowe - http://www.biofil.pl/Sklep/foto/maxi/promiennik.jpg
Trzymajcie się ciepło :-) Rysiek
sa tez tansze 15-18 PLN Heliosa ale nie spotkalem sie z takimi co by dawaly swiatlo czerwone tylko biale-zolte
Pozdrawiam
Czerwone światło jest dobre dla gatunków prowadzących nocny tryb życia, bo można je obserwować. Dla dziennych jak najwięcej światła, bo nasze terraria są na ogół ciemne, a nie jest to bez znaczenia. Temperatura to nie wszystko. Nawet żółty promiennik daje coś światła. Pozdrówko! R&G
tak ale chodzilo o ogrzewanie na noc :) i mi sie wydaje ze czerwone bedzie super bo nie bedzie mu przeszkadzalo jak bedzie sobie spal ;) no i nam oczywiscie ale z philipssa sa tez biale :)
Pozdrawiam wszytkich i wszytkie zielone smoczki ;)
Więc tak jak pisałem porcelanka :-)
Rysiu masz racje :) porcelana najlepsza
Zgadzam się z Ryskiem !!Sam taki posiadam i jest sprawdzony , roczna gwarancja i jest ok .."ceramiczny promiennik podczerwieni"
http://www.biofil.pl/biofiles.php?d=polecamy&jezyk=pl.
wielkie dzieki za rady mój smoczek bedzie mial w nocy cieplo :))i spac bedzie mogl spokojnie
Tylko uwaga na poparzenia - ktoś ostatnio pokazywał zdjęcia jak się leg oparzył gdyz jakos sie dostał do porcelanki.