Zobacz pełną wersję : pekinska gora!
a moj nowy legwanek no prawie nic nie jadl,a dzis no patrze kapuche pekinska wpiernicza, no ani marchewki, ani zadnej zieleniny, ani maczniakow no nic!<za sporadycznym wyjatkiem pomidora czy jablka> dzis przypadkiem spojrzalem a on pekinska wciska az mu sie uszy trzesa...../no dobra tyle chcialem napisac, jak by ktos mial jakies niejadki legwany to moze,moze pekinska mu podac:)
ANd czy ty karmisz lega mączniakami?
ANd zanim stanie się coś niedobrego z twoim legiem przeczytaj jego opis na tej stronie i na innych i zobaczysz że nigdzie tam nie jest napisane o karmieniu lega mączniakami
Pekińską można się ratować zimą, ale jako papu też nie jest dobra. To kapustne :-(. ANd poczytaj trochę na temat legwana zielonego. Każdy robi jakieś błędy, ale Ty masz dużo tych "zonków' jak do tej pory. Rysiek
nom jak jest malym pierdkiem to dodaje mu cokolwiek by tylko jadl,,,,
hehe spoko mowie ze tylko daje mu teraz by jadl cokolwiek bo mi przymiera a czytalem to nie raz,zreszta moj wiekszy legwan wyglada rewelacyjnie i wporownaniu do wiekszosci zdjec jakie daja ludzie to moj tryska intensywnoscia koloru a do tego dodam ze kondycje ma niezla,choc mysle ze jest lekko nadpobudliwy,,,,pozdro i dzieki za zonka:P
Stary lepiej nie dawaj mu tego co chce jesc (dawaj to co powinien) bo mozesz sie nie doczekac duzego pierdka...
Słuchaj dajesz mu maczniaki, a potem będziesz latał po weterynarzach. Mojej kumpeli niedawno zdechła agama błotna między innymi przez to, że podawała mączniaki. Stary wyeliminuj je wygóle z diety legwanka, bo mu to potrzebne jak dziura w moście. Jeżeli już koniecznie chcesz podawać białko zwierzęce to lepiej podawaj jajko, tak góra ze 2 razy w miesiącu styknie. Ja jeszcze podaje raz w miesiącu biały ser, jest to temat tabu na tym forum i to jak bedziesz do tego podchodził zależy od ciebie.
Gorąco polecam FAQ pkt 29. Pozdrawiam!
http://terrarium.com.pl/faq/index.php?kat=1&fid=29
ok diobra nie bede wiecej dawal juz maczniakow tylko ze problem taki jak dawalem mu to co powinien to nie jadl 2 tygodnie ejdynie pil i chudl,jak dalem kapuche to przynjamniej chcial cokolwiek tknac,,,,,,,,,:(
Zmieniaj dietę stopniowo, jak zgłodnieje to zje właściwy pokarm (zapewnij stały dostęp do karmy). Pozdrawiam.
p.s Posadź wasolę, groszek w doniczce, kiełki też będą zjadane. Zobacz pkt 13 FAQ.
noradarling
09-11-2012, 08:53
Żeby ich nie dawać?
Mój leg który ma teraz 3 lata zjadał /gdy był mały/ pewną ilość tych owadów.
Zjadał również od czasu do czasu rybie mięso, białko jajka oraz mięso kurczaka.
Do weta chodzę z nim tylko wtedy gdy wyjeżdzam /w lecznicy jest hotel dla zwierząt/...