Zobacz pełną wersję : ZIMAAA :(
Hej idzie zima i co wy na to pewnie nie macie tylu dziwnych mysli co ja a wszytko to ze to bedzi emoja pierwsza zima z Ozzym i jedyna zecza jak mnie meczy to jak urozmaicic mu jedzonko aby niczego nie brakowalo mu hmm czytalem faq ale dalej czuje nie pokuj na parapacie juz cos kielkuje hehe a mam pytanko czy rzezucha ( nie wiem czy dobrze napisalem he he:) ) moze byc dawana legom szybko rosnie :) i kielki slonecznika ?? co sadzicie o tym i czy mozecie poradzic jak przygotowac sie na zimeeee bo bedzie sroga ;) hehe pozdrawiam .
DZIEKI ZA INFOO
Krzysztof.W
23-08-2012, 14:12
W supermarketach dostępna jest cała gama, roślin nadających się jako jedzonko dla Legwana.
Mam na myśli zioła w doniczkach, kiełki słonecznika , soji, dyni, itp.
Można kupić melona, ogórki, oraz wiele, wiele innych jadalnych części roślin.
wiem ze w marketach jest tego fullll ale obawiam jedynie tego ze kupie cos popsikane jakimis pestycydami czy jakims innym cholerstwem i dla tego wolal bym samemu cos wyszykowac ale przeciez u nas zima trwa jakies 4 miesiace albo i dluzej hehe a kielki mzna samemu ?? i jakie duze musza byc??
ja tez : Leona będe miał pierwszą zimę ale już teraz zakupiłem w nasienniku oregano, melisę i rzeżuchę jeszcze spróbuję bazylię ale nie było jej w sklepie.
Wiesz myślę, że czym roślina będzie większa tym więcej żarcia dla lega. Jakoś sobie poradzimy bo przecież jeszcze są zimą owoce.
Do grudnia można znaleźć mlecz, koniczynę, jasnotę. To podawajcie długo jak się da. Później kiełki, suchy pokarm dla legwana , wiecej warzyw, trochę cykori, pekińskiej. To wszystko dokładnie umyte. pozdrówko! Rysiek
siema stary! To Ty masz leona? hepisze tak z innej beczki... Mamy wspólną znajomą... Mówie o Aśce... A wracając do legów to nadal masz tą kamienistą sciólkę w terra, tak jak widać na zdjęciach ze strony Leona?
Siemka.
Sorry ze tak sie wtracam ale z tego co wiem Rysiek ma Gucia no chyba ze ostatnio sie cos zmienilo ale raczej nie sadze ;)))
To chodziło o poluxa, a nie o mnie :-))). Ja mam nadal Gucia . pozdrówko! Rysiek